Çanakkale festivalden memnun

Kentte coşku içinde geçen 49. Uluslararası Troia Festivali, halkın büyük beğenisini kazandı...

748
Festivalin tüm etkinliklerine katılmaya çalışan Çanakkale halkı, bu yıl ki festivalden memnun kaldı. Çanakkale Belediyesi tarafından bu yıl 9-13 Ağustos tarihleri arasında 49`ncusu düzenlenen Uluslararası Troia Festivali’nin ardından düşüncelerini aldığımız vatandaşlar festival sürecini değerlendirdi. Festival programı içeriğinin dolu dolu olduğunu ifade eden vatandaşlar, Ramazan ayına denk gelen festivale katılımın belli bir sınırda kaldığını belirterek, en çok halk konserlerine ilgi gösterdiklerini dile getirdiler. Halkın, ana teması Kazdağları olan Troia Festivali ile ilgili düşünceleri şu şekilde:
 
 
Ali Nahit
“Bence festival gayet iyiydi. Ben konserlere gittim. Genel anlamda takip ettim diyebilirim. Bence festival ilimize renk katıyor. Seneye sanatçı olarak Sinan Akçil’in davet edilmesini istiyorum.”
 
 
Yusuf Güder
“Ben festivale ramazan nedeniyle katılamadım. Ama programa baktım, benim istediğim sanatçılar yoktu. Daha önceki senelerde Mustafa Sandal, Kenan Doğulu gelmişti. Bence çok iyiydi. Seneye de Cumhuriyet Meydanı’na Tarkan gelsin. Hep sol zihniyetli sanatçılar gelecek diye bir kaide mi var?”
 
 
Uğur Kocaman
“Açıkçası işlerim olmasaydı festivale giderdim. Korteji gördüm, yabancı çok misafir vardı. Bence kültürel katkı açısından festival iyi etki yapıyor. Ama yerel halkın katılımı ramazan olmasaydı daha yüksek olabilirdi.”
 
 
Osman Abanos
“İyiydi bence. Ben daha çok konserleri takip ettim. Seneye de Hadise’nin gelmesini istiyorum. MFÖ’yü de çok beğendim. Bence bu sene katılım da ilgi de iyiydi.”
 
 
Mustafa Uysal
“Ben işlerimin yoğunluğu nedeniyle festival programın takip edemedim. Ama katılan arkadaşlarım çok eğlendiklerini söylediler. İyi duyumlar aldım. Seneye umarım takip edebilirim. Kaynaşma ve sosyallik adına çok güzel.”
Paylaş