Çanakkale `Evi`ne kavuştu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nın daha önce hizmet verdiği Kayserili Ahmet Paşa Caddesi`ndeki tarihi bina, ÇTSO Çanakkale Evi olarak turizmin hizmetine sunuldu. İçerisinde Çanakkale Savaşları`nda kullanılan eserlerin yanı sıra kentin tarihi, kültürel ve sosyal değerleri, yöresel ürünlerinin bulunduğu ÇTSO Çanakkale Evi düzenlenen görkemli törenin ardından hizmete girdi.

665
İçerisinde Çanakkale Savaşları`nda kullanılan eserlerin yanı sıra kentin tarihi, kültürel ve sosyal değerleri, yöresel ürünlerinin bulunduğu ÇTSO Çanakkale Evi düzenlenen görkemli törenin ardından hizmete girdi. Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve sosyal değerlerinin, yöresel ürünlerinin tanıtımına ve turizm potansiyelinin artırılmasına hizmet edecek olan ÇTSO Çanakkale Evi, Vali Güngör Azim Tuna ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından açıldı. Çanakkale yerel ürünlerinin tanıtıldığı Çanakkale Ürünleri Odası, Çanakkale ile ilgili eserlerin yer aldığı kütüphane, tanıtım filmi ve sunum toplantı odası, sergi alanları ve Çanakkale lezzetlerinin sunulacağı Çanakkale Evi Bahçesi`nden oluşuyor.
 
 
Engin`den Çanakkalelilere müjde
ÇTSO Çanakkale Evi projesi için Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın mali destek programı imza töreninin de yapıldığı görkemli açılışta Çanakkalelilere de bazı müjdeler veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin`in yaptığı konuşma törene damgasını vurdu. Güzel konuşmanın da bir sanat olduğunu ancak ÇTSO olarak bu sanatı değil, iş yapmayı seçtiklerini ve bu yönde ilerlediklerini belirten Engin; “Çanakkale kent merkezimizin üniversite ve turizm kenti olmasını arzuluyoruz. Bir ilin turizm kenti olması, turistin gelmesi ve gelince kalmasıyla mümkündür. Bunun içinde kentte gezeceği, göreceği ve dokunabileceği objeler olmalı, kültür ve sanata şahit olmalı, tarihi koklamalı ve havayı teneffüs etmelidir. Bir ilde sadece arkeoloji değerleri; denizlerin, kıyıların yada güzel sözlerin ve yazıların caddelere asılmasıyla tanıtılmıyor. İlin tarihi değerlerine ne kadar sahip çıkılıyorsa o kadar o il gelişiyor. Güzel konuşmakta bir sanattır, ama biz ÇTSO olarak bu sanatı değil, iş yapmayı seçtik ve bu yönde ilerliyoruz” dedi.
 
“Çanakkale için çalışıyoruz”
Çanakkale`yi olması gerektiği konuma taşımak için çalıştıklarını ifade eden Engin; “Milyonlarca vatandaşımız Atalarıyla kutsal olmuş bu topraklara akın edip kabirlerini ziyaret etmeyi kutsal bir görev olarak kabul ederken, bizlerin de bu kutsal toprakların emanetçisi olarak Çanakkale`de nefes alanlar olarak bu aziz hatıraları yaşatmamız, asli görevimiz ve boynumuzun da borcudur. Çanakkale`yi hakettiği konuma taşımak için çalışıyoruz. Bugün, ÇTSO Çanakkale`yi olması gerektiği konumda ve olması gerektiği tarihi binada hizmete açmaktan büyük keyif alıyoruz” diye konuştu.
 
2 fakültenin ismi belirlendi
Çanakkale`ye kazandırmak istedikleri iki fakültenin isimlerini de kamuoyuna açıklayan Engin şu şekilde konuştu: “6 yıl önce yine sizlerin huzurunda ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi`nin açılışını imzaladığımız ek protokol ile kazandıracağımız iki fakültemizin isimlerini gururla paylaşmak istiyorum. Biri içerisinde mühendislik bölümlerinin olduğu Teknolojik Bilimler Fakültesi, diğeri ise Ticari İlimler Fakültesi. YÖK onay aşamasında sona gelinmiş olup, YÖK onayına müteakip inşaatlarımız başlatılıp Çanakkale`mizin 2015 de kutlayacağı 100. yıla yetiştirilecektir”
 
“Yat Limanı Proje`mizin peşindeyiz”
Bir yıl önce ÇED raporu alınan Çanakkale Yat Limanı Proje`sinin peşinde olduklarını kaydeden Engin; “Belediye Başkanlığımızın kendi içinde olmadığına karar verip bildirmesi üzerine ilgili bakanlıkta takibi sürdürülmektedir. Gelinen son durumda dolgu alanı ve çevresini kapsayan 1/1000 ölçekli dolgu alanı imar planına altlık teşkil edecek paftanın arazi ölçümleri tamamlanarak yaklaşık 1 ay önce onay için Çanakkale Belediyesi`ne sunulmuştur. Onay sürecini takiben diğer müracatlarımızda süratle yapılacaktır” dedi. Bir başka müjdeli haberi de paylaşan Engin; “Bu mutlu günde sizlere diğer müjdeli haberimiz de ÇTSO ÇOMÜ işbirliğinde üniversitemiz yönetimindeki Teknoparkımızın Eylül 2015 tarihinde hizmete açılacağıdır” diye konuştu.
 
“Olduğu kadar, olmadığı kadar deme lüksümüz yoktur”
“Dünyanın hiç bir yerinde olmayan potansiyele sahip Çanakkalemize artık ben değil, biz olma anlayışının olgunluğu ve çağdaşlığıyla üniversiteleri, ekonomik yarışları, turizm potansiyelinin artırılmasıyla emekli kenti kimliğinden barış kenti kimliğine kavuşturmalıyız” diyen Engin; “Olduğu kadar, olmadığı kadar deme lüksümüz yoktur. Çanakkale ve Çanakkale`de nefes alanlar, herşeyin en iyisine layıktır. Herşeyi devletten bekleme yerine, İMC usuluyle, aklın gücüyle her işin altından kalkacak potansiyel Çanakkale`de fazlasıyla vardır. Yeter ki; gelişimi isteyelim ve elimizi taşın altına koyalım” şeklinde konuştu.
 
“Kaynağa yol açmak yönetimin görevidir”
Engin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yapacağız, edeceğiz diyerek günleri geçirmek yerine en kötü çözümün çözümsüzlükten çok daha iyi olduğunu kabul etmeliyiz. Kaynağım yok, imkanlarım kısıtlı diyen yönetim adaylarıyla artık ne Çanakkale`nin ne Çanakkalelilerin işi yoktur. Kaynağa yol açmak, bulmak, kullanmak, ona takla attırmak yönetimin görevidir. Başarı da budur. 29 Ekim 2013 günü çıta bir basamak daha yükselecek ve Çanakkale Evi`nde turistlerimiz kuyruklar oluşturacaktır.”
 
Vali Tuna helallik istedi
Eskişehir iline tayini çıkan Vali Güngör Azim Tuna ise bir veda konuşması yaptı. Çanakkale`den helallik isteyen Vali Tuna; “Hepimiz Çanakkale için en iyisini ve en güzelini yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız. Herşey Çanakkale için. Çanakkale sevdalısıyız ve bu yaşadığımız sürece de devam edecek. Burada olalım ya da olmayalım Çanakkale`de yapılacak güzel işleri biz de takdirle izlemeye devam edeceğiz. Çanakkale`de sayılı günlerimizi yaşıyoruz. Yine memleketimizin başka bir köşesinde hizmete devam edeceğiz ama burada güzel işler yapmaya çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Güngör Azim Tuna ile beraberindeki protokol üyeleri ÇTSO Çanakkale Evi`nin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Vali Tuna, ÇTSO Çanakkale Evi`nde yer alan eserleri inceledi.
Paylaş