havadurum

Çanakkale EMITT Fuarı’na sığmadı

TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında 9-12 Şubat tarihleri arasında 16.sı düzenlenen EMITT fuarında Çanakkale yoğun ilgi gördü. Doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtarak bölgelerinin turizm potansiyelini açığa çıkarmak isteyen altmışın üzerinde ülkenin, kalkınma ajanslarının, illerinin ve firmalarının katıldığı dünyanın en büyük 5. turizm fuarı EMITT’te Çanakkale de yerini aldı. 9-12 Şubat tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşen 16. EMITT Fuarı’na katılan Çanakkale kendisine ayrılan yere sığamadı...

911
 
 
EMİTT Fuarı’nı Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Defterdar Sacide Şakar, siyasetçiler, işadamları, turizmciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.Çanakkale fuar standının darlığı ve Çanakkale’nin bir bütün olarak kendisini sunamaması görülen eksiklikler olarak değerlendirildi. Gazetemiz Olay fuar katılımcılarının görüşlerini sizler için derledi.
 
 
 
 
Doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtarak bölgelerinin turizm potansiyelini açığa çıkarmak isteyen altmışın üzerinde ülkenin, kalkınma ajanslarının, illerinin ve firmalarının katıldığı dünyanın en büyük 5. turizm fuarı EMITT’te Çanakkale’de yerini aldı. 9-12 Şubat tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşen 16. EMITT Fuarı’na katılan Çanakkale kendisine ayrılan yere sığamadı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’in de katıldığı fuarın 3. gününde Çanakkaleli bürokratlar basınla buluştu.
 
“Bu tür fuarlara sürekli katılmalıyız”
Fuar alanında basın mensuplarına demeç veren Vali Güngör Azim Tuna; bazı ilçe stantlarının farklı salonlarda olmasının bütünlüğü bozduğunu, bundan sonraki fuarlarda buna özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve “Çanakkale’nin tanıtılması ve turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması açısında bu tür fuarlar çok önemli, bundan sonra bu tür fuarlara sürekli katılmalıyız” dedi.
 
“Kompozisyon eksiğimiz var”
Çanakkale’ye ayrılan yerin çok küçük olduğunu ve stant kurulurken uygulanan kompozisyonun yetersiz olduğunu belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Evet fuarın amacına ulaştığını düşünüyorum fakat kompozisyonu planlarken bazı hatalarımız oldu bir daha ki fuarda daha büyük bir alanda daha iyi bir kompozisyonla ziyaretçilerin karşısına çıkmak istiyoruz” dedi.
 
Çanakkale’ye ayrılan yerde kendilerine küçük stantlar kuran Bozcaada Belediyesi, Ayvacık Belediyesi, Çanakkale Ticaret Borsası ve Gestaş kendilerini ziyaretçilere tanıtma fırsatı buldu fakat Gelibolu ve Gökçeada belediyeleri başka bir salonda kendilerine yer ayrılmasından dolayı üvey evlat kaldı. Truva Atı ve Şehitler Abidesi maketlerinin ön plana çıktığı Çanakkale standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Stantta özellikle küçük toprak süs eşyaları yapma şansı yakalayan genç ziyaretçiler, yaptıkları küçük süs eşyalarını yanlarında götürdü. Bir çok tanıtım formu, broşür, Çanakkale haritası ve tanıtım CD’si dağıtılan ziyaretçiler Çanakkale standını beğendiklerini belirttiler. Çanakkale standını ziyaret eden vatandaşlar görüşlerini Gazetemiz Olay ile paylaştılar.
 
İşte o görüşler:
 
 
Pervin Köksal
Çanakkale’ye hiç gitme fırsatı bulamadım fakat kesinlikle gideceğim. Çanakkale standını çok beğendim, yetkililer ziyaretçilerle gerektiği gibi ilgileniyorlar. Zaten ismi tüm Türkiye’ye mal olmuş bir ilimiz, hiç gitmemiş olsam da stantta gördüğüm tüm objeleri tanıyorum.
 
 
Hülya Tosyalı
Erzincan Kemaliyeliyim Çanakkale’ye en son on yıl önce gitmiştim ve beğenmemiştim coğrafi olarak çok güzel bir yerde olmasına rağmen çok bakımsız bir kordonu vardı, umarım gezi alanları düzenlenmiştir. Stanttaki objeler bence Çanakkale’yi tanıtma açısından yeterli en önemlileri seçilmiş fakat biraz karışık üst üste binmiş gibi duruyorlar.
 
 
Mustafa Şensoy
Standı beğendim, çok başarılı buldum. İstanbulluyum ve Çanakkale’ye sık sık giderim Çanakkale deyince akla ilk gelen objeler Abide ve Truva atı bence stantta da ön plana çıkanlar onlar olmuş, gayet başarılı.
 
 
Hüseyin Kahraman
Çanakkale’yi rüzgarı ile beraber duymuştum hep, geldiğimde de rüzgar olacağını düşünüyordum fakat şansıma hiç rüzgar esmedi. Truva’ya ve şehitliklere gittim çok duygusal anlar yaşadım Çanakkale’de. Dardanos’ta yaptığım tatil de bir o kadar unutulmazdı. Sinop Boyabatlıyım, herkesin kendi memleketi tabi ama Çanakkale’de çok güzel bir şehir.
 
 
 
 
 
 
Paylaş