havadurum

"Çanakkale’den Cumhuriyete Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Sergisi" açıldı

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) tarafından OPET iş birliğiyle "Çanakkale’den Cumhuriyete Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Sergisi" açıldı.

971

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak faaliyet yürüten Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) iş birliğiyle OPET'in katkılarıyla "Çanakkale’den Cumhuriyete Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Sergisi" düzenlendi. Sergi, araştırmacılar Doç. Dr. Barış Borlat ve Fatma Bulut Hacıalioğlu tarafından organize edildi.

Açılışa Yoğun Katılım

Serginin açılışı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca, Çanakkale halkı da sergiye yoğun ilgi gösterdi.

Atatürk'ün Çanakkale Cephesi'ne Ait Belge ve Fotoğrafları Sergilendi

Sergi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Cephesi'ne ait emirlerinin yanı sıra, mektupları, fotoğrafları ve Cumhuriyet dönemi ziyaret haberlerini içeriyor. Bu belgeler, kamuoyuna ilk kez sunuluyor.

OPET'in Tarihe Saygı Projesi ile Gerçekleşen Sergi

OPET'in 2006 yılından bu yana Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın doğal güzelliklerini koruma amacıyla sürdürdüğü "Tarihe Saygı Projesi"nin desteğiyle gerçekleşen sergi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde ziyaretçilere açıldı. Sergi, 29 Ekim 2023 - 2 Kasım 2023 tarihleri arasında ziyaret edilecek.

(Esra Güller)

Paylaş