havadurum

Çanakkale’de Uzak ve Yakın bir araya geldi

“Uzak&Yakın” temasıyla bu yıl 27’ncisi düzenlenen Japonya Günlerinde “Çanakkale Ulusal, Uluslararası Kültür & Sanat Etkinlikleri kapsamında sergi açılışı gerçekleştirildi.

1595

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde bu yıl yıl 27’ncisi gerçekleştirilen Japonya Günleri’nde etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Sanat severlerin ilgisini çeken etkinliklerde, Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı, Türk Japon Dostluk Kulübü ve Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı 6 anasanat dalının iş birliği ile; film gösterimleri, uygulamalı çalıştaylar, seminerler, ulusal ve uluslararası sergiler, kaligrafi ve hat gösterimi, sahne tasarımı, seremoniler ile katılımcılar keyifli vakit geçirdi. Japon ve Türk kültürü ve dostluğunun öneminin vurgulandığı sanat etkinliklerinde; öğrenciler, sanatçılar ve akademisyenlerle birlikte çalışıldığı 36 faaliyet Güzel Sanatlar Fakültesi NFK sahnesinde ve fuaye alanında bir araya geldi.

Japon ve Türk vatandaşlar sanatla buluştu

Japonya ile Türkiye’de Arasındaki Diplomatik İlişkilerin 100’üncü yıldönümü nedeniyle, GSF’nin yürütücülüğünü üstlendiği ve koordinatörlüğünde Mahal Sanatevi'nde 17 ülkeden 62 sanatçının katılımı ile ’Fujida’ Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi, M. Osman Korfmann Kütüphanesi Sergi Salonu ve 'ÇATKAV binasında da 92 sanatçının katılımıyla ’Fujida’ Ulusal Davetli Disiplinlerarası Karma Serginin açılışları gerçekleştirildi.

Sanatseverler bir araya geldi

Sergi açılışına Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsuma, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Güzel Sanatlar Fakülte Dekanı Prof. Yeşim Zümrüt, Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tolga Özşen, Ulusal ve Uluslararası Sergilerin küratörleri Prof. Dr. Didem Çatal, Doç. Deniz Kürşad, Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katılım sağladı.

Sergi ne zaman ziyaret edilebilir?

Mahal Sanatevi'nde ’Fujida’ Ulusal Davetli Disiplinlerarası Karma Sergi ve M. Osman Korfmann, ÇATKAV da ’Fujida’ Ulusal Davetli Disiplinlerarası Karma Sergisi 13 – 24 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş