havadurum

Çanakkale’de Üretilen Farklı Kokulu Kolonyalar Aynalı Çarşı’nın İlgi Odağı!

Farklı kokular içeren kolonyalar, çoğu vatandaşın ilgisini çekiyor. Güzel kokuları sevenler için, Çanakkale Kolonyaları Aynalı Çarşı’nın en uğrak dükkanlarından bir tanesi. Çeşit fazlalığıyla kentlilere birçok seçenek sunan kolonyaların Çanakkale’de üretiliyor olması, özellikle de turistlerin tercih etme nedenlerinden bir tanesi...

2073

Aynalı Çarşı, renkli görüntüsüyle Çanakkale’nin simgelerinden bir tanesi. Canlı görüntüsü, çeşit çeşit ürünleriyle dikkat çeken Aynalı Çarşı’da hediyeliklerden, havlulara, el işi ürünlerden, güzel kokulu kolonyalara uzanan birçok ürün bulunuyor. Aynalı Çarşı’da dikkat çeken ürünlerden bir tanesi de Çanakkale’de üretilen kolonyalar… Farklı kokularıyla kent sakinlerinin ve turistlerin ilgisini çeken kolonyalar Çanakkale Küçüksanayi’de üretiliyor. Klasik limon kolonyasından farklı bir seçenek arayanlar Aynur Kutlu’nun dükkanını ziyaret ediyor.

Aynalı Çarşı'nın kokulu hazinesi...

Çanakkale’de üretilen meşhur Çanakkale Kolonyaları, Aynalı Çarşı’da renk renk görüntüsüyle gerek turistlerin, gerek kent sakinlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. 16 çeşidiyle müşterilere birçok seçenek sunan Çanakkale Kolonyalarında en çok satılan ürün ise, ferah kokusuyla zeytin çiçeği… Çanakkale Kolonyaları’nı Aynalı Çarşı’da ziyaretçilerle buluşturan Aynur Kutlu’nun tezgahında kolonyaların dışında, farklı kokulara sahip tütsüler, renk renk sabunlar, tahta taraklar ve tarih kokan tahta sahanlar yer alıyor.

“Alan bir daha alıyor”

Aynalı Çarşı esnaflarından olan Aynur Kutlu, 16 yıldır Aynalı Çarşı’da çalışıyor. Kolonyaların Çanakkale’de üretildiğini söyleyen Kutlu, ürünlerin dikkat çektiğini dile getirirken “Çanakkale’de kolonyayı üreten bir tek bu firma var. Kolonyalar herkesin ilgisini çekiyor. Alan bir daha alıyor” ifadelerine yer verdi.

Çeşit sayısı ilgiyi arttırıyor

Kentliler, klasik limon kolonyası yerine hediye etmek için veya kendileri farklı bir koku aradıkları için bu tezgahı ziyaret ediyor. 16 çeşide yakın çeşit bulunduğunu belirten Kutlu “15-16 çeşit kolonya var. En çok satılanı da zeytin çiçeği. Daha sonra kestane, zambak ve lavanta favori olanlar” sözlerine yer verdi.

Kokular yaş gruplarına göre farklılık gösteriyor

Kokuların tercih edilmesi yaş gruplarına göre de değişiklik gösteriyor. Genç kesim daha çok zambak, lavanta ve çiçek buketi gibi ferah kokuları tercih ederken, ileri yaştaki kesim tütün, zambak ve altın damla kolonyalarına ağırlık veriyor. Kokusuyla ferah bir hava veren zeytin çiçeği ise en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Renk renk şişeler dikkatleri üzerine çekiyor

Farklı şişelerde görüntüsü de dikkat çeken kolonyaların ise fiyatları değişiklik gösteriyor. Ufak şişelerde satılan kolonyaları hediye etmek isteyen kent sakinleri ise, farklı işlemelerle süslenmiş şişeleri tercih ediyor. 15 TL’den satılan kolonyaların fiyatı ise 60 TL’ye kadar değişiklik gösterebiliyor.

(Esra Güller)

Paylaş