havadurum

Çanakkale`de Türkçe Olimpiyatları heyecanı

Barışın kenti Çanakkale, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları`na hazırlanıyor. Çanakkale`de ilk kez düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları, 12 Haziran`da 18 Mart Stadyum`unda gerçekleştirilecek.

1537
Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve ÇAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Sezen`in katıldığı toplantıda, kentte gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ile ilgili kamuoyu bilgilendirildi. Toplantıda konuşan Vali Ahmet Çınar; organizasyonun Çanakkale için çok önemli olduğunu belirterek; “Bu büyük bir organizasyon. Profesyonelleşmiş bir organizasyon. Böyle bir organizasyon ilimiz için kültür ve sanat anlamında büyük bir şölen. Bu festivali ilimize kazandıran ÇAGİAD ve ona destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim. İlimiz için güzel bir renk olacak. Bu organizasyonların arka planında da büyük kahramanlar var. Dil, güzel Türkçemiz, milli kültürümüzün en temel ögesidir. Dünyanın dört bir yanında diyebileceğimiz, hayat şartlarının zor, hayatın riskli olduğu birçok ülke çoğunlukta olmak kaydıyla oralarda okullar açmak suretiyle güzel Türkçemizi oradaki insanlara öğreten ve sadece Türkçeyi öğretip kalmayan bu sanatsal yönü ağır olan ve estetik, emek gerektiren bu organizasyonun arka planında, oralara kültür elçilerimiz olarak giden arkadaşlar bu programı bize hazırlayıp önümüze getirip bunu görmemizi sağlıyorlar. Onlara da teşekkür ederim” dedi.
 
“25 bin kişiyi misafir edeceğiz”
Türkiye genelinde 55 ildeki 99 sahnede yapılan olimpiyatların Çanakkale ayağı ile ilgili bilgiler veren ÇAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Sezen ise; 12 Haziran Çarşamba saat 21.00`de 18 Mart Stadyum`unda başlayacak olan organizasyonda 25 bin kişiyi misafir edeceklerini ifade ederek; “Beş kıtadan dili, dini, ırkı farklı 2 bin civarında öğrenci şarkı, şiir, dilbilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 kategoride hünerlerini sergileyecek. Çanakkale şehir etkinliği, 12 Haziran Çarşamba saat 21.00`de 18 Mart Stadyum`unda başlayacak. 21 ülkeden 70 öğrenci, `Evrensel Barışa Doğru` çağrısıyla gelecek. Aynı gün şehiriçinde bir araç konvoyu yapılacak. Ardından Cumhuriyet Meydanı`nda bir yürüyüş korteji olacak. Vali, Belediye Başkanı ve ana sponsor Miller Oto`yu ziyaret edecekler. Ayrıca Kordonboyu`na kurulacak dev ekranda 5 bin kişi daha programı seyretmesi sağlanacak. Stadyumda yapılacak düzenlemeyle 25 bin kişiyi misafir edeceğiz” diye konuştu.
 
Paylaş