havadurum

Çanakkale'de psikolojik destek ve intihar önleme eğitimleri

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kepez Belediyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde çalışanlara yönelik "İntihar İşaretleri ve İntihar Edecek Kişiye Yaklaşım" eğitimleri düzenlendi.

527

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nda görevli idari ve teknik kadrolar ile Kepez Belediyesi'ne bağlı birimlerde çalışan personel, psikolojik destek eğitimleriyle donatıldı. Gelibolu Tarihi Alanı'nda Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü, Çatışma Yönetimi, Etkili İletişim, İşe Adaptasyon, Grup Bütünlüğü ve Motivasyonu konularında eğitimler verilirken; Kepez Belediyesi personeline ise Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü, Psikolojik İlk Yardım, Etkili İletişim, Psikolojik Dayanıklılık, Afet Psikolojisi ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu gibi konular ele alındı. Eğitimler, Sağlık İl Müdürlüğü psikologları Mete Gökçer Aktepe ve Mustafa Ozan Altın tarafından koruyucu ruh sağlığı ve psiko-sosyal destek sağlığı eğitimleri verildi.

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezi, Kadın Konukevi, Şiddet Önleme ve İzlem Merkezi ile Huzurevi çalışanlarına yönelik önemli bir eğitim programı düzenlendi. Program kapsamında, "İntihar İşaretleri ve İntihar Edecek Kişiye Yaklaşım" konularında eğitimler verilerek, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş