Çanakkale'de Kent Lokantası açılacak!

NOW TV’de İlker Karagöz’le Çalar Saat programına katılan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kent Lokantası müjdesini yineleyerek, “Açılacak, karar aldık, yerimizi de belirledik. Çok güzel bir Kent Lokantasını Çanakkale’ye kazandıracağız.” dedi.

1481

Çanakkale Belediyesi, kentte sosyal belediyecilik anlayışıyla dar gelirli vatandaşların faydalanabileceği Kent Lokantası projesini hayata geçiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve CHP’li belediyeler tarafından örnek alınan bu projeyle, uygun fiyatlı yemek hizmeti sunulması hedefleniyor. Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Sarıçay kenarında bulunan Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri'nin Kent Lokantası için seçildiğini bu ayki meclis toplantısında duyurmuştu.

Başkan Erkek, NOW TV’de İlker Karagöz’le Çalar Saat programında soruları yanıtlayarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kent Lokantasının açılacağı bilgisini yineleyen Erkek, “Açılacak, karar aldık, yerimizi de belirledik. Çok güzel bir Kent Lokantasını Çanakkale’ye kazandıracağız.” dedi.

Yerel yönetimin yoksullukla mücadele faaliyetleri

Karagöz’ün “Çanakkale’de yoksullukla mücadelede siz, yerel yönetim ve Belediye başkanı olarak neredesiniz?” sorusunu yanıtlayan Erkek, “Kırsal yoksulluk da var. Köylümüzün çiftçimizin sorunları çok ağır. Kentlerde tabii sosyal ekonomik sorunlar daha karmaşık. Yoksulluk büyüdü. Hep söylüyoruz, iktidar geldiğinde ne diyordu? ‘Biz 3Y ile mücadele edeceğiz. Yolsuzlukla, yoksuzlukla, yasaklarla’… Ve hepsinde de çok sınıfta kaldı. Yolsuzlukla da yoksullukta da o kadar geriye gittik ki. Zaten dertleri yoksulluk ile mücadele etmek değil, onu kullanmak. Bir iktidar, ‘sosyal yardım alan aile sayısı 1 buçuk milyondan 4 buçuk milyona çıktı’ diye övünür mü? ‘1 buçuk milyondan, 500 bine düştü’ demesi lazım.” ifadelerine yer verdi.

Merkez’de 37 bin üniversite öğrencisi var

Halkçı belediyeciliği, yönetim anlayaışlarının merkezine koyduklarını aktaran Erkek, “Üniversitelerimiz açıldı. Çanakkale’ye de öğrenci arkadaşlarımız geldi. Merkez’de 37 bin öğrencimiz var. Haftada 5 gün sıcak çorba veriyoruz üniversitede öğrencilerine kampüslerde. Öğrenciler çok zor durumda, dar gelirli ailelerin çocukları… Ben de bir şoför çocuğu olarak okudum İstanbul’da, devlet yurdunda kaldım. Burs veriyoruz birçok üniversite öğrencisine. Bu sene KPSS kampı yaptık, 11 gün sürdü. Bine yakın genç katıldı çünkü KPSS çok önemli ve kursu da çok pahalı. Ücretsiz danışmanlık, evde kalan öğrencilere eşya desteği, tüm kültür sanat etkinliklerine öğrencilerimiz ücretsiz faydalanıyor. Öbür taraftan okullar açıldı, ilkokula başlayan 500 kadar öğrencimize, ailemize kırtasiye desteği verdik. Her hafta beslenme çantası veriyoruz çünkü yeterli beslenme alamayan çocuklarımız var. Çocuklar yeterli protein alamıyor, yeterli beslenemiyor. Bu durumda Türkiye. Bu tabloyu kim yarattı? memleketi batırdılar şimdi herkese diyorlar ki tasarruf tedbirleri. Tasarruf tedbirleri, kendileri için değil. Belediye için, millet için herkes için. Sarayın giderleri açıklandı, sayıştay raporları ortasda. SGK borçlarından bahsediyorlar biliyorsunuz belediyelerle ilgili. Sayıştay raporundan bilgi vereyim size. SGK’nın 2023 gelir bütçesinin yalnızca yüzde 3’ü belediyelerden alınıyor. Yüzde 97’si nerede? Belediyeler de kamu kurumu.” dedi.

3. kreş geliyor

ATA’M Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin üçüncüsünü yapacaklarını söyleyerek, şehre yeni kreş müjdesi veren Erkek, “Çocuklarımız için yapacağız… Çünkü birçok aile çocuğunu kreşe gönderemiyor. Hayat o kadar pahalı ki. Bir emekli 12 bin 500 TL ile nasıl geçinebilir? Bir bonfile, bir pirzola yemek istese kilosu bin TL. Memleketi batırdılar. Sosyal adaleti yok ettiler. Eğitimde bile fırsat eşitliğini kaldırdılar. Bu memlekette çocukların 3’te biri yeterli protein alamıyor. Yeterli protein alamayan bir nesil nasıl gelişebilir? Her açıdan; fizik, zeka, yaşam açısından. Belediyeler olarak biz ihtiyaç sahibi binlerce aileye, öğrenciye sıcak yemek veriyoruz. O kadar çok destek oluyoruz ki. Biz neden bu destekleri yapmak zorunda kalıyoruz. Yoksulluğu büyüttükleri için. Çanakkale barışın ve özgürlüklerin kenti. Çanakkale; tarihiyle, kültürüyle, coğrafi değerleriyle çok müstesna bir şehir. Çanakkale’yi korumak istiyoruz. Gıda enflasyonu, en büyük sorun şu an Türkiye’de. OECD ülkelerinde gıda enflasyonu yüzde 1,9 bizde 44,9. Biz hani tarım ülkesiydik? Dünyanın en büyük enflasyonu neden Türkiye’de? Çanakkale Belediyemizin bütün tesislerinde çay 5 TL. Biz süspanse ediyoruz onu. Çanakkale halkının gelirleriyle sağlıyoruz bunu. Nitelikli göç de alıyoruz.” şeklinde konuştu.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş