Çanakkale’de Hafta Sonu Şiddetli Yağış Alarmı! İşte Meteorolojik Uyarılar ve Önlemler

Çanakkale’de hafta sonu sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulundu. Yağışla birlikte olası olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmalı. İşte Çanakkale’de hava durumu, yağış miktarı ve alınması gereken önlemler.

1720

Çanakkale’de 11 Kasım 2023 Cumartesi günü başlayacak olan sağanak yağış, Pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Peki Çanakkale’de hava durumu nasıl olacak? Sıcaklık kaç derece olacak? Hangi ilçelerde yağış daha fazla görülecek? İşte merak edilen soruların yanıtları ve meteorolojik uyarılar.

Çanakkale’de Hava Durumu Nasıl Olacak?

Çanakkale’de 11 Kasım 2023 Cumartesi günü hava sağanak yağmurlu olacak. Sabah saatlerinde başlayacak olan yağmur tüm gün etkisini gösterecek. Sıcaklık ise en yüksek 19, en düşük ise 14 derece olması bekleniyor. Çanakkale’de bu hafta sonu lodos etkisini gösterecek.

Hangi İlçelerde Yağış Daha Fazla Görülecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale’nin bazı ilçelerinde yağışın daha şiddetli olacağını bildirdi. Buna göre, bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyinde, 11 Kasım 2023 Cumartesi günü İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteorolojik Uyarılar ve Önlemler Neler?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Bu nedenle, vatandaşların aşağıdaki önlemleri alması öneriliyor:

  • Sel ve su baskını riskine karşı, dere yataklarından, su baskını tehlikesi olan yerlerden ve alt geçitlerden uzak durulmalı.
  • Yıldırım çarpmasına karşı, açık alanlarda, yüksek ve metal yapılarda, ağaç altlarında ve su birikintilerinde durulmamalı.
  • Ulaşımda aksamalara karşı, araç kullanırken hız ve mesafe kurallarına uyulmalı, ani fren ve direksiyon hareketlerinden kaçınılmalı, sis farları ve silecekler çalışır durumda olmalı.
  • Yerel dolu yağışına karşı, araçlar, camlar ve çatılar korunmalı, tarım alanları ve seralar zarar görmeyecek şekilde tedbir alınmalı.
  • Yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortuma karşı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunmalı.(Yunus Erzincanlı)
Paylaş