havadurum

Çanakkale'de çekilen Neandria, 31 Ocak'ta özel gösterimde!

Ekolojik sürdürülebilirlik ilkesine göre yapılan ilk filmlerden biri olan Reha Erdem’in yeni filmi ‘Neandria’, Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Kayacık köyü ve Neandria antik kenti gibi eşsiz mekanlarda çekildi. Film, rekabet, avcılık ve kazanma tutkusuyla dolu bir dünyada yaşayan gençlerin özgürlük ve aşk arayışını konu alıyor.

1211

'Neandria', Reha Erdem’in yeni filmi, Türkiye’de ilk defa özel gösterimlerle izleyiciyle buluşuyor. Film, dünyada ilk kez 39. Varşova Film Festivali’nde gösterildi ve Türkiye’nin ekolojik sürdürülebilirlik ilkesine göre yapılan ilk filmlerden biri oldu. Film, 31 Ocak Çarşamba akşamı Atlas 1948 Sineması’nda ekip katılımıyla, 4 Şubat Pazar akşamı ise Kadıköy Sineması’nda Reha Erdem ve Tanıl Bora’nın “Ekolojik Sürdürülebilir Yapım” konulu sohbetiyle izlenebilecek. Film, Neandria antik kentinin adını taşıyor ve rekabet, avcılık ve kazanma tutkusuyla dolu bir dünyada yaşayan gençlerin özgürlük ve aşk arayışını konu alıyor. Filmde, annesiyle birlikte fakir bir köyde yaşayan ve atletizm yarışmalarına hazırlanan Suna isimli bir genç kızın hikayesi anlatılıyor. Filmin yapımcıları Ömer Atay ve Serra Ciliv. Film, 10 Şubat’ta İzmir’de Karaca Sineması’nda, 17 Şubat’ta Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda gösterilecek ve 15 Mart’ta Başka Sinema dağıtımıyla vizyona girecek.

Filmin çekimleri, Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Kayacık köyü ve Neandria antik kenti gibi eşsiz mekanlarda yapıldı. Film, yeşil yapımın Türkiye’deki ilk örneklerinden biri olarak, ekolojik olarak sürdürülebilir bir şekilde tamamlandı. Filmin Sürdürülebilir Yapım Sorumlusu Kiraz Erdem, çekim sürecinde doğaya zarar vermemek için gerekli önlemleri aldı. Film, Çanakkale’nin kültürel ve doğal mirasını korumak ve tanıtmak için önemli bir katkı sağladı.

(İHA)
Paylaş