havadurum

Çanakkale'de 8'inci kez maratona koşacaklar

Bu sene 8'incisi düzenlenecek olan Gelibolu Maratonu'na ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

921
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ve Turset Project Management Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, 8'inci Gelibolu Maratonu'na ilişkin Hamidiye Tabyaları'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

"2'inci Yüzyıla Omuz Omuza"

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından "2'inci Yüzyıla Omuz Omuza" sloganıyla 8'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Gelibolu Maratonu'na bu sene 14 farklı ülkeden 2 bin 237 sporcu kayıt yaptırdı. 4 kategoriden oluşan Uluslararası Gelibolu Maratonu 24 Eylül Pazar günü Saat 09.00'da Namazgah Tabyası'ndan başlayacak.

14 Farklı ülkeden sporcular katılım sağlayacak

Bu sene maratona şu ana kadar 67 kişi maraton koşucusu, 290 kişi yarı maraton koşucusu, 680 kişi 10 kilometre koşucusu ve 1200 kişi halk koşusuna ( 1915 metre ) katılım sağlayacak. 14 Farklı ülkeden gelecek koşucular doğa ile iç içe olan Tarihi Alan'da spor etkinliği için bir araya gelmeye hazırlanıyor.

"Türkiye'nin ve dünyanın buluşma noktası haline geldi"

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, maratona ilişkin açıklamalarda bulunarak; "Çanakkale'ye herkes gelsin anlayışıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Tarihi alan, Türkiye'nin ve dünyanın buluşma noktası haline geldi, Çanakkale'ye binlerce ziyaretçi geliyor, bu ziyaretçiler Çanakkale'yi tanıyor, konaklıyor, zaman geçiriyor. Amacımız herkesi Çanakkale'ye davet etmek, misafir etmek. Çünkü Çanakkale, Türk milletinin ortak paydasıdır. 24 Eylül'de düzenlenecek olan Gelibolu Maratonu'nda her sene olduğu gibi tematik bir parkurda, insanların isterse yürüyebileceği, isterse maratona katılabileceği bir etkinlik olacak" ifadelerini kullandı.

Troya Kültür Yolu Festivali'ne ilişkin de değerlendirme yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı Çanakkale'de bir dizi etkinlik düzenlendi. Çanakkale'nin geride bıraktığı 9 günlük Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi'nde her akşam değerli sanatçılar Çanakkalelilerle buluştu. Konserlerin açılışını 9 Eylül Cumartesi akşamı Ferhat Göçer yaptı.. Ardından 10 Eylül Pazar Anadolu Ateşi, 11 Eylül Pazartesi Resul Dindar, 12 Eylül Salı Uğur Aslan, 13 Eylül Çarşamba Sinan Akçıl, 14 Eylül Perşembe Gökhan Tepe, 15 Eylül Cuma Murat Dalkılıç, 16 Eylül Cumartesi Simge Sağın, 17 Eylül Pazar ise Fatma Turgut sahne aldı. Kilitbahir Kalesi'nde ise Gece Yolcuları ve İkilem gibi önemli gruplar yer aldı. Öte yandan festival birbirinden değerli sergilere de ev sahipliği yaptı. Festivalde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluşturuldu.
(Dilan Kaynak)
Paylaş