havadurum

Çanakkale Dans Topluluğu Kuruldu

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi, dansın hem eğlenceli hem de eğitici bir sanat dalı olduğunu düşünerek “Çanakkale Dans Topluluğu” adında bir proje hayata geçirdi. Proje sayesinde, 18-35 yaş arası 26 dansçı, Çanakkale Halk Eğitim Merkezi usta eğiticileri Kadir Şen ve Fahri Özçakır’ın rehberliğinde dans eğitimi almaya başladı.

2216

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla “Çanakkale Dans Topluluğu” adlı bir proje başlattı. Proje kapsamında, 18-35 yaş arası 26 dansçı seçildi ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi usta eğiticileri Kadir Şen ve Fahri Özçakır tarafından eğitilmeye başlandı.

Çeşitli Dans Türleri Üzerine Çalışmalar

Çanakkale Dans Topluluğu, hem yöresel hem de evrensel dans türlerini öğrenmek ve sergilemek için çalışmalarını sürdürüyor. Topluluk, Çanakkale yöresi başta olmak üzere Balkan/Trakya danslarına ağırlık veriyor. Ayrıca salon, klasik ve modern dans türlerini de repertuarlarına dahil ediyor.

Çanakkale’yi Temsil Etme Hedefi

Çanakkale Dans Topluluğu, aldıkları eğitim ve yaptıkları çalışmalarla hem Çanakkale’nin hem de Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtmayı hedefliyor. Topluluk, Çanakkale’de ve ülke genelinde düzenlenecek olan çeşitli etkinliklere katılarak Çanakkale’yi temsil etmeyi planlıyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş