Çanakkale çok farklı!

Türkiye genelinde yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre Erdoğan, 12`inci Cumhurbaşkanı olarak Çankaya`ya çıktı. Ülke genelinde yüzde 53 civarında oy alan Erdoğan, Çanakkale`den yine beklediği ilgiyi göremedi.

811
Son seçimlerde Çanakkale`de büyük hayal kırıklığı yaşayan AKP, cumhurbaşkanlığı se-çiminde de umduğunu bulamadı. Kentte yapılan seçimlerde Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu`nu geçmedi. İhsanoğlu`nun kent merkezinde aldığı oy yüzde 70`ler seviyesine yaklaşırken, Erdoğan oyu ise 30`larda kaldı. Demirtaş ise yüzde 3,4 aldı.
 

İşte kent merkezinden ve ilçelerden oy oranları;

 
Çanakkale`de ilçeler ve köylerin de dahil olduğu genel sonuçlara göre ise, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 55 civarında oy alırken, Erdoğan`ın oy oranı yüzde 42`de kaldı. Demirtaş`in ise kent genelindeki oy oranı yüzde 3 civarında. Erdoğan`ın kent merkezinde aldığı oy oranı ise 30 Mart seçimlerine göre yaklaşık 4 puan geriledi. 30 Mart seçimlerinde kent merkezinde AKP`nin oyu yüzde 35,90 iken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan`ın oyu yüzde 32`i geçemedi.
Paylaş