havadurum

Çanakkale CHP'de ön seçim talebi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl ve İlçe Eski Başkanları, Belediye Başkan Adayı belirleme sürecinde üye bazında ön seçim veya temayül yoklaması yapılması taleplerini dile getirdi.

2549

CHP Çanakkale İl Başkanlığı önünde gerçekleşen basın açıklamasına; İl Eski Başkanları Doğan Ateş, S. Güler Koçer, Metin Ümit Ural, Erkan Tüze, merhum Tamer Balçık’ın eşi Feriha Balçık ile Merkez İlçe Eski Başkanları Süleyman Erte, Ali Uyanık ve Süleyman Büyükgaga katılım sağladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediye E. Başkanı ve Çanakkale E. Milletvekili İsmail Özay, Çan Belediye E. Başkanı ve E. Milletvekili Ali Sarıbaş ve İl E. Başkanı Mehmet Emin Şevik’in ise açıklamaya katılım sağlayamadığı ama imzacı oldukları belirtildi.

Açıklamayı seslendiren CHP Çanakkale İl E. Başkanı Doğan Ateş, şu ifadeleri kaydetti: “Bizler, önceki dönemlerde CHP’de görev yapan il başkanları ve Merkez İlçe başkanları olarak, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde özgürlüklerin ve barışın kenti olan Çanakkalemizde aday belirleme yöntemiyle ilgili olarak partimize karşı duyduğumuz sorumluluk gereği önerilerimizi gündeme getirmenin doğru olacağına olan inancımızla;

Gelecek güzel günlere olan inancımız, parti içi demokrasisinin, adaylarımızı belirlerken, tüm üyelerimizle yapılacak ön seçim veya sonuçlarına uyulacak eğilim yoklaması ile yani sandık ile başlayacaktır.”

Ateş, açıklama bağlamında parti içinde aday belirleme sürecindeki taleplerini şu şekilde sıraladı:

  • “Belediye başkan adayımızın belirlenmesinde ön seçim veya sonuçlarına uyulacak ve tüm üyelerimizin katılacağı temayül yoklaması yapılmasını,
  • Belediye meclis üyelikleri ve İl Genel Meclis üyeliklerinin belirlenmesinde de yine sonuçlarına uyulacak ve tüm üyelerimizin katılacağı temayül yoklaması yapılmasını talep etmekteyiz. Bu talebimizin partimizin yetkili organlarınca dikkate alınacağına olan inancımız tamdır."

Aday belirlemede en büyük anketin üye iradesinin sandığa yansıması olduğunun altını çizen Ateş, “Bunun örneğini 2019 yerel seçimlerinde üye bazında yapılan temayül yoklamasında üyelerimizin yüzde 60’ının oyunu alarak 4 dönem aday olan İl Belediye Başkanımız, Çanakkale halkının yüzde 61’inin oyunu alarak İl Belediye Başkanı olarak seçilirken yaşadık ve gördük.

Tüm üyelerimizin iradelerinin sandığa yansıyacağı bir aday tespit yönteminin partimizi daha da güçlendireceği ve yaklaşık 50 yıldan beri sosyal demokrat bir anlayışla yönetilen Çanakkalemizin yine sosyal demokrat bir anhlayışla yönetilmesine büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır.

Bu hatırlatmayı tarihe not düşmek adına kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.” şeklinde konuştu.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş