Çanakkale Borsa İstanbul MTAL’in projesi hibe almaya hak kazandı

Çanakkale Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından ile hazırlanan “We BLUE” (We Believe in Life and the United Efforts) adlı Erasmus+ projesi, Portekiz Ulusal Ajansı tarafından 96 puanla hibe almaya hak kazandı.

159

Çanakkale Merkez Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Bilgiç ve okul öğretmenlerinin özverili çalışmalarıyla hazırlanan ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılında başlayan “We BLUE” (We Believe in Life and the United Efforts) adlı Erasmus+ projesiyle önemli bir başarıya imza attı. Portekiz Ulusal Ajansı tarafından 96 puanla hibe almaya hak kazanan proje, Türkiye, Portekiz, Yunanistan ve Bulgaristan’dan dört ülkenin ortak çalışmasını kapsıyor.

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre projenin amacı, uluslararası etkinliklerle gençlerde deniz kirliliğiyle mücadele konusunda eğitim ve farkındalık yaratmak. Proje süresince bu dört ülke arasında çeşitli hareketlilikler düzenlenecek ve ziyaretlerde hem öğrenciler hem de öğretmenler, uluslararası ortaklarıyla birlikte proje hedeflerine yönelik atölye ve çalışmalar gerçekleştirecek.

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, daha önce de 2022 yılında başarıyla tamamlanan “PREETI LANGUAGE” Erasmus+ projesiyle adını duyurmuş ve öğrencilerinin eğitim hayatlarında yeni ufuklar açmalarına katkıda bulunmuştu.

Ayrıca okul, Erasmus+ projelerinin yaygınlaştırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün AR-GE birimi tarafından düzenlenen #ErasmusDays etkinlikleri kapsamında, “Deneyim Paylaşım Şenliği”ne katıldı. Okul yönetimine Milli Eğitim Müdürü Mina Hayta tarafından katılım belgesi takdim edildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş