Çanakkale Bienali sona erdi

Çanakkale Belediyesi’nin katkıları, Çanakkale Bienal İnisiyatifi (CABİNİN) tarafından düzenlenen ve kent halkının yanı sıra öğrencilerinde yoğun ilgi gösterdiği 4. Uluslararası Çanakkale Bienali sona erdi. Her geçen yıl Çanakkale`de önemini daha çok hissettiren Bienal ile birlikte sanatın kalbi Çanakkale`de attı.

663
 
 
Bu yıl Eylül ayında açılışı gerçekleştirilen 4. Uluslararası Çanakkale Bienali`nde sergilenen sanatsal çalışmalar 1,5 ay boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulurken, uluslararası sanatçıların eserleri ise hem kent halkının hem de öğrencilerin ilgisini çekti. Şeffaf yanılsamalar teması ile 2008 yılında doğan, her geçen yıl gelişerek bugün dünyanın en önemli sanatçılarını Çanakkale`de ağırlama ve onların özgün eserlerini sanatseverlerle buluşturan Bienal, `Barışın kenti` Çanakkale`den barış mesajlarıyla dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere Çanakkaleli öğrencileri, gençleri ve Çanakkale halkını ağırlayan Bienalde, hem ülke içinden hem de yurtdışından gelen sanatçıların eserleri sergilendi.
 
 
Bienale hem yerel hem de ulusal ilgisi
Savaşa sanatın diliyle `dur` diyen, Platon`un "Savaşın Sonunu yalnız ölüler görür" sözünü de konsept olarak belirleyen ve Çanakkale`den barış mesajı veren Çanakkale Bienali, hem uluslararası ve ulusal hem de yerel de medyanın ilgi odağı oldu. Ulusal ve uluslararası medyanın görevlendirdiği gazetecilerin de izlediği Çanakkale Bienali, televizyonlarda haber olarak yayınlanarak dünya basının da ilgisini çekerken, gazete sayfalarını da süsledi.
 
Sanatseverlerin hafızasında yer edindi
Çanakkale Bienali verdiği barış mesajlarıyla sanatseverlerin hafızasında yer edinirken, kentte eğitim alan öğrenciler de Bianeli gezme imkanı buldu. Çok sayıda sanat eserinin sergilendiği Bienali gezen öğrenciler sanat eserleri hakkında bilgilendirildiler. 100 yıllık sanat üretiminin son dönemdeki görüntüsün-den önemli bir seçki sunan Bienale kentteki çeşitli okullardan gelen öğrenciler, sanatçıların eserlerini inceleme fırsatı buldular. Bienalde görevli rehberler tarafından eserler hakkında bilgilendirilen öğrenciler, kendi bakış açılarıyla da eserleri yorumladı. Her gün ziyaretçilerle dolup taşan 4. Uluslararası Çanakkale Bienali, 2 Kasım tarihinde sona erdi.
Paylaş