havadurum

Çanakkale Bienali renkli görüntülerle start aldı...

Bu yıl 4`üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Çanakkale Bianeli, eski Ermeni Kilisesi`nde ve Yalı Hanı`ndaki performanslarla açıldı. Ermeni Kilisesi`ndeki Nezaket Ekici`nin peformans atölyesi kadınlardan yoğun ilgi görürken, Klaus Vom Bruch`un gösterimi ile savaş ve yıkıcılığı çağdaş sanatın dili ile anlatıldı.

522
 
 
Birinci Dünya Savaşı`nın yüzüncü yılı olması nedeni ile kurgusunu Platon`un “Savaşın sonunu yalnız ölüler görür” sözü üzerine kuran 4`üncü Uluslararası Çanakkale Bienali, sanatın evrensel dili ile savaşa karşı barışı savunuyor. Dünyanın en önemli sanatçıları arasında gösterilen, kendi alanlarında dünyanın pek çok yerinde çalışmalar yapan ve üretimlerinde savaşın yıkıcılığını ve barışın önemini vurgulayan sanatçıların katıldığı Uluslararası Çanakkale Bienali, dün yapılan performanslarla açıldı. Beden dili ve kullanımı konusunda özellikle kadınların ilgi gösterdiği performans atölyesinde performans sanatçısı Nezaket Ekici`nin çalışmaları ilgi gördü. Dün gün boyu kadınlarla birlikte, bedeni tanıma, beden dili kullanımı ve hissetme gibi çeşitli konularda çalışmalar yapan Ekici, Çanakkale`ye ikinci kez geldiğini ifade ederek, performans atölyesine gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.
 
 
Yalı Hanı`nda, savaş ve yıkıcılığı anlatıldı
Yalı Hanı`nda sanatçı Klaus Vom Bruch`un sunumu ile anlatılan savaş izleyenleri hayran bıraktı. Savaşın yıkıcılığını ve özellikle de kadınlar üzerindeki etkileri noktasında mesajlar veren Bruch`un performansı Belediye Başkanvekili Bilge Şimşek tarafından da izlendi. Çok sayıda katılımcıya hitap eden Bruch`un sunumu büyük alkış alırken, sunum Yalı Hanı`nın arka kapısına çıkan koridor üzerinde bir ay boyunca Çanakkaleliler tarafından izlenebilecek. Öte yandan Uluslararası Çanakkale Bienali ekibi sanatçı Klaus Vom Bruch`un doğum gününü de unutmadı. Bir pasta ile Bruch`un doğum gününü kutlayan ekibin sürprizi renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.
 
 
 
Paylaş