Çanakkale beşik gibi

Biga ve Çan`da meydana gelen 4,4 ve 4,3 büyüklüğündeki depremler Çanakkale merkezde de hissedildi. ÇOMÜ`lü öğretim görevlisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Biga depremi ile ilgili olarak, “Bundan sonra aynı alanda 4`ten küçük artçılar olması beklenebilir. Söz konusu fay, daha güneybatıdaki Bayramiç dolayındaki Etili Fayı ile aynı doğrultuda ve aynı fay zonunun bir parçası” dedi.

1094
Çanakkale`nin Çan ve Biga ilçeleri arasında, öğle saatlerine doğru 4,4 ve 4,3 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Depremler, il merkezinde de hissedilirken, Biga`da 4,4`ün ardından yaklaşık bir dakika sonra 3,9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Biga ve Çan ilçeleri arasındaki her iki deprem, Çanakkale genelinde hissedildi. Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek değerlendirdi.
 
 
“Artçı sarsıntılar olabilir”
“Depremi Çanakkale il merkezinde de hissettik” diyen Perinçek, “Biga`nın yaklaşık 15 km güneybatısında saat 11.02 ve 11.03`te 4.4 ve 3.9 büyüklüğünde iki deprem yaşadık. Saat 11.14 te 2.3 büyüklüğünde bir artçı daha oldu. Depremin diri fay haritasında belirtilmeyen fakat arazi verileriyle gözlemlediğim kuzeydoğu-güneybatı doğrultulu bir fay ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Fay Sarıca Köyünden Cihadiye yönünde uzanıyor. Deprem odakları Cihadiye Köyü güneydoğusunda kalıyor. 4.4 büyüklüğündeki deprem ana deprem olarak düşünüyorum. Bundan sonra aynı alanda 4`ten küçük artçılar olması beklenebilir. Söz konusu fay daha güneybatıdaki Bayramiç dolayındaki Etili Fayı ile aynı doğrultuda ve aynı fay zonunun bir parçası” ifadelerini kullandı.
Paylaş