havadurum

Çanakkale Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza attı!

Çanakkale Belediyesi, Roman vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlamak ve Roman vatandaşların istihdam içerisinde kalmaları için önemli bir ilke imza atarak, Roman Koordinatörlüğü kurdu.

811

Çanakkale Belediyesi, Türkiye’ye rol model olacak bir ilke imza attı. Çanakkale Belediyesi bünyesinde kurulan Roman Koordinatörlüğü, Roman vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşımını sağlamayı, Roman çocuklarının eğitim sistemi, Roman gençlerinin de istihdam sistemi içerisinde kalmaların yardımcı olmak için hizmetler sunuyor. Koordinatörlük, yerel yönetimlerin Roman sorunlarına etkili ve kalıcı çözümler üreteceğinin en somut örneği olmayı hedefliyor.

“Sorunlara kalıcı ve etkili çözümler üreteceğiz”

Çanakkale Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Muhtaroğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’i ziyarette bulundu. Koordinasyonun gelecek faaliyetlerinden bahseden Muhtaroğlu, “İlk olarak Çanakkale de faaliyete başlayacak Roman koordinatörlüğü ileride tüm Cumhuriyet Halk Parti Belediyelerinde de kurulup faaliyete girmesini öngörüyoruz. Çok kısa süre içerisinde eğitimden, istihdam faaliyetlerine, sanat tan sosyal belediyecilik faaliyetlerine kadar bir çok çalışma ile Yerelde bir çok roman vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı ve etkili çözümler üreteceğiz” sözlerine yer verdi.

Destek verenlere teşekkür etti

Koordinatör Danışmanı Muhtaroğlu “Son olarak beni Çanakkale Roman Koordinatörlüğünde ,Koordinatör danışman olarak göreve atayan Çanakkale Belediye Başkanımız Muharrem Erkek’e, Koordinatörlüğün planlamasında canla başla görev yapan Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Edremit Belediye Meclis Üyemiz Oktay Sümertaş’a, Edirne Federasyon başkanımız Hilmi Keskin’e ve 59 Tekirdağ Federasyon Başkanı Salih Pirbudak’a, konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Timuçin Biçer’e sonsuz teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş