havadurum

Çanakkale Belediyesi, sokak hayvanları için yeni bir adım atıyor

Çanakkale Belediyesi, kış aylarında sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak amacıyla özel bir proje başlattı. Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu önemli projeyi hayata geçirirken gönüllülerle işbirliği yapmayı da ihmal etmiyor.

767

Çanakkale Belediyesi, sokak hayvanlarının kış aylarında daha iyi yaşama koşullarına sahip olmaları için önemli bir çalışmaya imza atmış durumda. Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü, gönüllülerle işbirliği yaparak bu projeyi hayata geçiriyor.

Sokak Hayvanları İçin Yeni Kulübeler

Çanakkale Belediyesi, kent sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam alanı sunmak için çalışmalarına hız verdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, talep edilen bölgeleri inceleyerek uygun olanlara yeni kulübeler inşa ediyor. Bu sayede sokak hayvanları, kışın daha iyi şartlara sahip kulübelerde barınma imkanına kavuşuyor.

Kulübe Bakımı ve Temizliği

Sadece yeni kulübeler inşa etmekle kalmayan Çanakkale Belediyesi, aynı zamanda bu kulübelerin düzenli bakım ve temizliğini de sağlamayı hedefliyor. Gönüllüler, belediye ekipleriyle işbirliği içinde çalışarak sokak hayvanlarının yaşam alanlarını hijyenik ve sağlıklı tutmak için çaba sarf ediyor.

Çanakkale Belediyesi’nin kentlilere seslenerek “Oluşturulan bakım ve beslenme odaklarına can dostlarımızın ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyecek yiyecek ve atık bırakmamalarıdır. Duyarlılığınız ve katkılarınız için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

(Esra Güller)

Paylaş