Çanakkale Belediyesi örnek oluyor

DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Erdin Uslan ve beraberindeki heyet, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan, ziyaret sırasında “Taşeronlar için bazı gelişmeler yaşanacak yakın zamanda. Hem kadrolaşmaları ile ilgili hem de sendikal haklarının verilmesiyle ilgili bir düzenleme var. Biz de üyelerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Bu senenin ortasında Gelibolu Belediyesi`ne gireceğiz. Orası hazır hale geldi” dedi

690
DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan ve beraberindeki heyet 6`ıncı Olağan Genel Kurulu`nun ardından, dün Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, Genel-İş Sendikası Çanakkale Şubesi`nin yeni dönemi hakkında bilgi vererek, Başkan Gökhan`a emeğe sahip çıktığı için teşekkür etti. Uslan; “ Yakın zamanda 6`ıncı Olağan Genel Kurulumuzu yaptık. Sendika Yasası`ndan sonra tüzüğümüzde değişiklik yaparak, 8 olan yönetici sayımızı 4`e düşürmek durumunda kaldık. Bundan sonra 4 tane yöneticiyle yolumuza devam etme zorunluluğu doğdu. Bizde bu yüzden listemizi buna göre yaptık. Dört yıl daha bu görevi sürdüreceğiz. Yeni dönemimize de başlamış olduk. Çanakkale Genel-İş Sendikası ve DİSK`in bayrağını dalgalandırmak için bu işi yapan insanlarız ama sizin emeğinizi hiçbir zaman unutmuyoruz. Gerek Çanakkale`de gerek Türkiye`de sendikalarda bunu her zaman dile getiriyorum. Diğer belediye başkanları da emeğe bu kadar sahip çıksaydı, emekle ilgili sorunlarımız kalmazdı. Bir taşeron olayına el attık. Türkiye`de çok ses getirdi. Sinop, Giresun ve İzmir`den aradılar. Demek ki sizin sadece Çanakkale siyasetinde değil Türkiye`de de takipçiniz çokmuş. Yeni dönemde de taşeronlar için bazı düzenlemeler yapıldı. Taşeronlar için bazı gelişmeler yaşanacak yakın zamanda. Hem kadrolaşmaları ile ilgili hem de sendikal haklarının verilmesiyle ilgili bir düzenleme var. Biz de üyelerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Bu senenin ortasında Gelibolu Belediyesi`ne gireceğiz. Orası hazır hale geldi” dedi.
 
“60 arkadaşımız yanlış işkolundan dolayı üye olamıyor”
Başkan Gökhan`ın, taşeron işçilerin üyelikleri ile ilgili sorusu üzerine Uslan, sendika olarak şuan taşeronlarda 60`a yakın bir üye kaybı yaşadıklarını söyledi. Uslan; “Bunun sebebi, asıl ihaleye itiraz olmuştu. Ara ihalelerle devam ettiriyorduk. O ara ihalelerden bir firma işkolu değişikliği yapmış. İnşaat şirketi olmuş. İnşaat şirketine dönüşünce, o şirketteki çalışan arkadaşlarımız sendikaya üye olmak için internete girdiklerinde karşılarına DİSK Genel-İş Sendikası değil Yol- İş Sendikası çıkıyor. Dolayısıyla inşaat şirketi olan iş kolunu Genel-İş olarak değiştirmek zorunda. Bizim 60 civarında arkadaşımızın üyeliği gittiği gibi, yeni çalışmaya başlayanları da üye yapamıyoruz.” dedi. Başkan Gökhan ise Genel-İş Sendikası Çanakkale Şubesi`nin yeni yönetimine başarılar dileyerek, üye olamayan taşeron işçilerin sorunlarıyla da ilgileneceğini belirtti.
Paylaş