Çanakkale Belediyesi iz bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Toplantısı’na katılan Çanakkale Belediyesi; insan odaklı belediyecilik, kültürel mirasın korunması konusundaki projeler ve yerel yönetimlerin ülke sorunlarına müdahil olarak özellik ile kardeşlik ve barış ortamına yaptığı katkılar ile toplantının yıldızı oldu. Çanakkale Belediyesinin çalışmaları konusunda sunumunu yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gerçekleştirdiği projeler ile iz bırakırken, aynı zamanda barışa katkıları ve insan odaklı politikalar bazındaki çalışmaları ile katılımcıların takdirlerini topladı.

472
Barış için sorumluluk almak
Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan terör sorununun panzehirinin barış olduğunu belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bu konuda yerel yönetimlere düşen önemli görevler olduğunun altını çizerek bu konuda yaptığı çalışmalar konusunda bilgilendirmede bulundu. Başta Diyarbakır Sur Belediyesi ile yapmış olduğu kardeş belediyecilik faaliyeti ile halkların kardeşliğine vurgu yapan Gökhan aynı zamanda önyargıların kırılarak kardeşlik konusunda adım atabilmek için cesaret ile barış konusunda girişimlerde bulunmanın önemine dikkat çekti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sunumu toplantıya katılan diğer belediye başkanlarının kutlamaları ile son buldu.
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Toplantısı’nın yıldızı Çanakkale Belediyesi oldu. Toplantıda Çanakkale Belediyesinin çalışmalarını aktaran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kültürel mirasın korunması konusundaki çalışmaları ile takdir topladı.
 
Kentteki eski binaların aslına uygun olarak revizyonu ile toplumsal hayatın bir parçasına dönüştürülmesi konusundaki çalışmaları anlatan Gökhan, Kent Müzesi, Korfman Kütüphanesi, Fevzipaşa Sosyal Yaşam evi, Sanat Evi projesi ve devam etmekte olan Seramik Müzesi ve Atölyesi çalışmalarını katılımcılara aktardı. Bu çalışmaların iki yönlü kazanımlarının olduğunu belirten Gökhan “Kültürel mirasımız olarak eski binalarımızı koruyor aynı zamanda onlara kimlik kazandırarak toplumsal yaşamın bir unsuru haline dönüştürüyoruz” dedi.
 
Bu çalışmalarda ki temel misyonun insan odaklı belediyecilik olduğunun altını çizen Gökhan aynı zamanda Kordon Boyu çalışmalarından, yeni kordon düzenleme faaliyetlerinden, Çarşı caddesi cephe iyileştirme projelerinden, Sarıçay rıhtım projesi ve gündemdeki yeni projeler konusunda da ayrıntılı bilgiler sundu.
 
İnsan odaklı Belediyecilik
Belediyeciliğin sadece su, yol gibi alt yapı çalışmalarından ibaret olmadığının altını çizen Gökhan bunun için yoğun bir şekilde insana yatırım yapan çalışmalar içersinde olduklarını, sanatsal kültürel çalışmalara önem verdilerini kent insanının bu yönüyle gelişimine katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Toplum merkezi çalışmalarının da altını çizen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “toplum merkezleri aracılığıyla kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere yaşamsal zorunluluklar noktasında temel gerçekler bazında planlamalar içersindeyiz” dedi.
 
Barış için sorumluluk almak
Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan terör sorununun panzehirinin barış olduğunu belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bu konuda yerel yönetimlere düşen önemli görevler olduğunun altını çizerek bu konuda yaptığı çalışmalar konusunda bilgilendirmede bulundu. Başta Diyarbakır Sur Belediyesi ile yapmış olduğu kardeş belediyecilik faaliyeti ile halkların kardeşliğine vurgu yapan Gökhan, aynı zamanda önyargıların kırılarak kardeşlik konusunda adım atabilmek için cesaret ile barış konusunda girişimlerde bulunmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca Tunceli Kırkmeşe Beldesi ile de kardeşlik ilişkilerinin sürdüğünü bu temelde gelişen ilişkilerin kentte dostluk ve kardeşlik ikliminin gelişimine katkılarda bulunduğuna dikkat çekti. Kardeş Belediyelerin karşılıklı kültürel çalışmalarda bulunduğunu belirterek bu çalışmaların geliştirilmesi ile barış iklimine katkı sunacaklarının altını çizen Gökhan’ın bu yaklaşımı toplantıya katılan diğer belediye başkanlarını oldukça etkiledi. Çanakkale Belediyesi’nin “Barışın Kenti Çanakkale” vizyonuna bağlı bu açılımı CHP’li diğer belediyelere örnek oldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sunumu toplantıya katılan diğer belediye başkanlarının kutlamaları ile son buldu.
Paylaş