havadurum

Çanakkale Belediyesi Barış Bildirgesi'ni 17 Yıl Sonra Hatırlattı

Çanakkale Belediyesi, 2006'da Ataol Behramoğlu'nun kaleme aldığı 'Barış Bildirgesi' ile Ortadoğu'daki olaylara dikkat çekerek barış temennisinde bulundu.

1291

Çanakkale Belediyesi, 17 yıl önce Şair-Yazar Ataol Behramoğlu tarafından kaleme alınan "Barış Bildirgesi"ni yeniden gündeme getirdi. 2006 yılında gerçekleşen Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü, Ortadoğu'daki şiddet olayları nedeniyle verilmemiş, yerine Ataol Behramoğlu'nun barışı vurgulayan bu önemli bildirgeyi yazması istenmişti. Çanakkale Belediyesi şimdi, bu bildirge yeniden hatırlatarak ve barış temennileri dile getirdi.

"Barış temennimizi yineliyoruz"

Çanakkale Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "Ödül yerine, Çanakkale Belediyesi'nin talebi doğrultusunda Yazar ve Şair Ataol Behramoğlu, "Barış Bildirgesi"ni kaleme almıştı. Behramoğlu'nun o gün bildirgede yer verdiği kederli ifadeler ve barış temennileri; üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen ne yazık ki güncelliğini koruyor. Ne yazık ki o "...kardeş sofrası...",""...çocuk bahçesi..." yine kanlar içinde. Yıllar sonra bir kez daha bu temennileri hatırlıyor, hatırlatıyoruz. Barış temennilerini yinelemediğimiz, barışı gerçekliğiyle yaşadığımız günlere ulaşmak dileğiyle..." denildi.

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş