Çanakkale bayrama hazır

Bir dizi tedbirin alındığı Çanakkale, Ramazan Bayramı’na hazır hale geldi.

677
Çanakkale’de Ramazan Bayramı öncesi bir dizi tedbirler alındı. Çanakkale Valiliği başta olmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı’na sayı günler kala bir dizi önlem için düğmeye bastı. Ramazan Bayramı tatili için kentte bayram önlemleri alan İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ülke genelinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nı vatandaşların güvenlik ve huzur içerisinde bayram geçirmeleri, tatil için şehirlerarası yolculuk planlayan vatandaşların da rahat ve güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Çanakkale ve ilçelerinde bir dizi tedbirler aldı. İl genelinde alınan rutin tedbirlerin yanı sıra, takviye personel görevlendirerek asayiş ve trafik tedbirlerinin planlandığı öğrenilirken, Ramazan Bayramı’nda İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından yollarda kontroller yapılacak. Tatil nedeniyle yola çıkacak olan araç sürücülerine yönelik bilgilendirme broşürleri de dağıtılacak.
 
Otellerde bayram yoğunluğu
Çanakkale’de hizmet veren otellerde ise Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Bayram tatilini Çanakkale’de geçirmek isteyen vatandaşlar nedeniyle otellerde doluluk oranı arttı. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Çanakkale’de bazı oteller dolup taşarken, şehirlerarası yolcu otobüsü firmaların da bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bayram tatili için Çanakkale’yi tercih eden tatilciler, otel için rezervasyonlarını yaptırdı. Bayramın 1. ve 2. günü doluluk oranı had safhaya ulaşırken, bazı otellerde ise boş yatak sayısının olması dikkat çekti.
 
 
Demir’den sürücülere uyarı
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Ramazan Bayramı nedeniyle tatile çıkacak olan araç sürücülerini uyardı. Ramazan Bayramı sebebiyle tatil için yolculuk yapacak olan araç sürücülerinin yorgun ve uykusuz bir şekilde trafiğe çıkmaması gerektiğini belirten Demir, uyarı levhalarına sürücülerin dikkat etmelerini istedi. Trafik kazalarının çoğunlukla bayram tatillerinde meydana geldiğini anımsatan Demir; sürücülerin yola yorgun bir şekilde çıkmaması ve araçlarında gerekli malzemeleri bulundurması gerektiğini söyledi. Demir; “Sürücüler mutlaka seyahate çıkmadan araçlarını bakımdan geçirmeli. Araçlarda zincir, takoz, çekme halatı, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü gibi malzemeler bulundurulmalı. Bu konular çok önemli. Sürücülerin trafik levhalarına da uymasını istiyoruz” dedi.
 
Mezarlığa ücretsiz otobüs seferi
Çanakkale Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü de Ramazan Bayramı için hazırlıklarını sürdürüyor. Arife günü ve Ramazan Bayramı süresince şehir mezarlığına ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Çanakkale Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, ”Arife günü ve Ramazan Bayramı’nda eski ve yeni mezarlığa iki otobüsümüz ücretsiz seferler gerçekleştirecektir” dediler.
 
 
Uçak seferlerine bayram ilgisi
Ramazan ayı boyunca durgun seyreden uçuşların bayram nedeniyle hareketlendiğini ve yoğun talep yüzünden tüm koltukların dolduğunu söyleyen Borajet Yetkilisi Doğan Güneş, Çanakkale’den İstanbul’a ve Ankara’ya direk uçuşun olduğunu ve hava uçuşlarında ise Ankara’nın daha fazla tercih edildiğini söyledi. Ramazan ayı boyunca ilgi azlığı nedeniyle Çanakkale İstanbul sefer sayılarının azaltıldığını söyleyen Güneş bayramdan sonra ise tekrar aynı rutine dönüleceğini belirtti.
 
Esnaf da bayrama kilitlendi
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala esnaf, lokanta ve işletmeler son hazırlıklarını tamamladı. Ramazan Bayramı ile ilgili baklava, şeker, pasta gibi satışlardaki artışın yanında Ramazan ayı boyunca durgun bir zaman geçiren lokantalar, cafeler ve işletmeler de personel takviyesi ile iş başı yapmaya hazırlanıyor.
 
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu; “Ramazan ayının getirdiği bereket bayramda da devam edecek. Ramazan ayı boyunca evlerinde sofralarını zenginleştiren vatandaşlar sofralarına hurma ekledi, zeytinle süsledi. Bu bereket ve zenginlik esnafa da olumlu yönde sirayet etti. Bu anlamda esnaf lokantalar ve işletmeler başta olmak üzere çeşitlerini artırıyor. Menülerini zenginleştiriyor. Sofralarını zenginleştiren ve misafirlerini ağırlamak için hazırlık telaşına giren vatandaşlar pastanelere gidiyor, tatlı yapıyor veya yaptırıyor. Çikolata ve şekerlemeler alınıyor, bunlar da piyasaya hareket getiriyor. Hem esnaf açısından, hem de halk açısından güzel. Bayramlar kente hareket ve bereket getiriyor” dedi.
 
 
Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş; “Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da lokantacılar bir yandan mekanları ile ilgili son hazırlıklarını tamamlarken, çeşitlerini de zenginleştiriyor. Çanakkale’de kırsal bölgelerde bayramda lokantalar kapalı olurken, meydandakiler yine bu bayramda da hizmet vermeye devam edecek. Ramazan ayı boyunca alkol tüketemeyen vatandaşlar içkili yerleri tercih ederken, daha fazla tatlı, şekerleme ve baklava satışı olur. Kentimize yerli ve yabancı turistler de gelir. Bu anlamda esnafımız son hazırlıklarını yapılıyor ve kimsenin mağdur olmaması için bayram boyunca hizmet vermeye hazırlanıyor” dedi.
 
 
Sabri Taşören: “Bayramın birinci günü lokantamız kapalı, ama diğer günlerde 24 saat açığız. Bayram boyunca bilhassa içki çok tüketildiğinden gece başta işkembe olmak üzere kelle ve paça çorbası tüketilir” dedi.
 
 
Arslan Bekar: “Bayramda yoğunluk bekliyoruz. Genellikle bayramda servis daha hızlı olur ve aperatif yiyecekler tercih edilir. Biz de buna uygun personel takviyesi ile bayram boyunca hizmette olacağız” dedi.
Paylaş