havadurum

Çanakkale alevler içinde! Rüzgar etkisini sabah gösterebilir

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında çıkan yangına müdahale ile ilgili bilgi verdi.

401

Çanakkale'de Damyeri mevkisinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle geniş çaplı bir alana yayıldı. Kent merkezinin yüksek yerlerinden rahatlıkla görülen alevler nedeniyle 9 köy boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangınla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Yumaklı'nın satırbaşları şöyle;

  • Tahliye edilen 9 köyden 29 vatandaş KYK yurtlarına yerleştirildi
  • 4 gece görüş helikopteriyle müdahale devam ediyor
  • Sabah saatlerinde Çanakkale boğazı çift yönlü olarak kapatılacak
  • 1500'e yakın personelle yangına karşı mücadele sürüyor
  • Yangından 700 hektarı ormanlık alan ve 700 hektarı zirai      alan olmak üzere toplamda 1500 dönümlük arazi etkilendi. 

Sabah 6'dan itibaren artış söz konusu olacak


Bakan Yumaklı, rüzgarın alevler üstündeki etkisine de değinerek, "Rüzgar ve nem seviyesi gündüz olduğu gibi zorlayıcı değil. Sabah 6'dan itibaren artış söz konusu olacak. Gece olması sebebiyle yere inemeyen uçaklarımız var ancak 4 gece görüş helikopteriyle mücadeleye devam ediyoruz.

1500'e yakın personel çalışıyor. Gündüz açıklamış olduğumuz hava araçları yine mücadeleye katılacaklar. Çanakkale-Çan yolu kapalı, boğaz tek yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Ancak sabahın ilk saatlerinde çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmış olacak" dedi.

Paylaş