Çanakkale’ye çamur yağdı!

Çanakkale`de hafta sonu etkili olan yoğun lodos fırtınasının ardından, önceki gece yaşanan sağanak yağış ile birlikte kente çamur yağdı! Fırtına ile havaya kalkan tozlar, yağmurla birlikte `çamur` olarak kentin üzerine yağdı. Fırtına ve sağanak yağış ile birlikte, denizin rengi değişti, denizdeki kirlilik Kordon Boyuna yığıldı!

988
 
 
Marmara Bölgesi`ni hafta sonu etkisi altına alan ve Çanakkale`de de yoğun bir şekilde hissedilen lodos fırtınasının ardından kente yönelik etkileri de ortaya çıkmaya başladı. Biga, Gelibolu, Lapseki ve Ezine başta olmak üzere, birçok ilçe ve beldede maddi hasarlara neden olan lodos fırtınası, Çanakkale`yi de olumsuz etkiledi. Kent merkezinde bir aracın Sarıçay`a düştüğü lodos fırtınası sırasında boğaz geçişi seferleri de yapılamadı. Hafta sonu kentin boğaz ulaşımı ise sadece Çanakkale-Eceabat arasında yapılabildi. Kent içerisinde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden olan fırtına, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Cumartesi günü yapılabilen hava ulaşımı Pazar ve Pazartesi günleri, 2 karşılıklı sefer Borajet, 1 karşılıklı sefer ise Anadolu Jet olmak üzere toplam üç karşılıklı sefer iptal edildi. Seferler dün Çanakkale-Ankara seferi ile tekrar normale döndü.
 
 
Esnafın sabah temizliği
Kent esnafı, fırtına ve ardından yağmur ile birlikte düşen çamurun mağduru oldu. İşyerlerinin camları kirlenen kent esnafı, sabahın erken saatlerinde işyerlerini temizlemek zorunda kaldı. Sadece kent esnafı da değil, araç sahipleri de tabiri yerindeyse çamur banyosu yapan araçlarını yıkayarak güne başladılar.
 
Denizin rengi değişti
Yoğun fırtına ve çamur şeklinde yağan sağanak yağmur ile birlikte denizin de rengi değişti. Çanakkale açıkları, mavi ve kahverenge bürünürken, Çanakkaleliler de manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Öte yandan fırtına ve yağmurun ardından dün kendini gösteren güneş, Çanakkalelileri sokağa döktü. Vatandaşlar kordon boyuna akın ederek, yazdan kalma bir günün keyfini çıkardılar.
Paylaş