Çanakkale’ye “özel” Halk Arenası

Çanakkalelilerin ve seyircilerin merakla beklediği Halk Arenası programının önceki akşam Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri`nde gerçekleştireceği canlı yayın, teknik bir aksaklıktan dolayı gerçekleştirilemedi. Halk Arenası programının sunucusu Uğur Dündar canlı yayının aksaması üzerine Halk Tv` ye tepki göstererek; “Ben artık bu ses sorunundan gerçekten çok sıkıldım. Her programda aynı sorun. Sevgili seyircilerimize ve değerli konuklarımıza çok mahcup oluyorum. Bu şekilde profesyonel bir yayın devam etmez” diyerek canlı yayını kesti. Program, konuklar ve seyircilerin karşılıklı sohbetiyle devam etti. Kısacası, Halk Arenası, Halk Tv`nin teknik problemi nedeni ile Çanakkalelilere özel gerçekleşti.

664
 
 
Halk Tv`de yayınlanan usta televizyoncu Uğur Dündar`ın sunduğu Halk Arenası programının önceki akşam Çanakkale`de gerçekleştirdiği programın konukları CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, oyuncu-yazar Pelin Batu ve tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü oldu. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri`nde gerçekleşen programa Çanakkaleliler yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar salona sığmayınca, çoğu vatandaş da programı dışarıda kurulan sinevizyon ekranından izledi. Canlı yayın sırasında ses siteminde teknik bir aksaklık yaşanması üzerine reklam arası verildi. Ancak yayın sırasında yeniden aksaklık yaşanması üzerine program sunucusu Uğur Dündar Halk Tv`ye tepki göstererek; “Sevgili seyircilerimizden, konuklarımızdan, Çanakkalelilerden çok özür diliyorum ama bu şekilde bir profesyonel yayın devam etmez. İkide bir böyle ses gidip gelecekse böyle bir yayın olmaz kardeşim. Ben artık bu ses sorunundan gerçekten çok sıkıldım. Her programda aynı sorun. Dilimde damağımda tüy bitti bu ses yüzünden. Sevgili seyircilerimize ve değerli konuklarımıza çok mahcup oluyorum. Bu şekilde profesyonel bir yayın devam etmez. Biz burada kalacağız sohbetimize devam edeceğiz ” diyerek canlı yayını kesti.
 
 
“Bana göre her gün Gezi artık”
Konukların ve seyircilerin sohbetiyle devam eden Halk Arenası programında, konuklar Gezi Direnişi`nin yıldönümüne vurgu yaptı.Yazar Pelin Batu, direniş boyunca Gezi Parkı`nda olduğunu ifade ederek; “Gezi`de biz her renkten insanlar bir arada olduk. Her gün oradaydım. Ülkem adıma gurur duygum. Hala da gurur duymaya devam ediyorum. Bana göre her gün Gezi artık. Ben annemin babamın gençliğini kıskanmaktan çok utanıyorum. Onlar gençliğinde daha özgürlermiş. Düşünün darbe dönemleri yaşamış insanlar. Geçmişteki insanların hayatının, benim bugün yaşadığım Türkiye`den daha özgür, daha modern, daha laik, daha güzel olması bana çok tuhaf geliyor” diye belirtti. Tiyatro ve sinema oyuncusu Levent Üzümcü Gezi Direnişi`ne destek verdiği için yaşadığı sıkıntılardan söz ederek; “Son 2 buçuk yıldan beri, bana yapılanların binde birini ben herhangi birine yapmış olsaydım, sosyal medya üzerinden, basın yoluyla hakaretler, yaftalamalar, bana yapılmış ithamların binde birini, vicdanım elvermez ama eğer ben yapsaydım, ben bugün mahkemelerde daha fazla sürünüyor olacaktım” dedi.
 
 
“Sandığa gitmeme bahanesi üretmenin zamanı değil”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey Türkiye`de ki genç işsizliğe değinerek; “ Dünya`da ilk defa bir ülkede eğitimliler iş bulamıyor. Biz aileler ve gençlerin en büyük sıkıntısı, en büyük soru işareti olan bu alanı, seçim programımızla diğer partilere de ilham kaynağı olduğumuzu görerek, doğru şeyleri söylediğimizi gördük ve Türkiye`nin bunu umutla beklediğinin biliyoruz” diye belirtti. 7 Haziran yapılacak seçimlerde sandıklara sahip çıkılması gerektiğini belirten usta televizyoncu Uğur Dündar; “ Bir takım gerekçelerle sandığa gitmeme bahanesi üretmenin zamanı değil. Böyle bir bahaneyi demokrasiye inanmış hiç bir beyin artık kabul etmez. Sandığa gideceğiz. Ben şuna verin, buna verin demiyorum. Ama mutlaka sandığa gidin diyorum. Sandığa gitmekle de yurttaşlık görevi sona ermiyor. Verdiğimiz oyun akıbetinin takipçisi olacağız” dedi.
 
“Korkan iktidarlar demokrasiden,özgürlüklerden uzaklaşır”
Gezi Direnişi`nin 2`inci yıldönümü dolayısıyla, CHP Çanakkale 1`inci sıra Milletvekili Adayı Muharrem Erkek Gezi Direnişi`ne vurgu yapan bir konuşma yaptı. Erkek; “Gezi`de 9 canımızı kaybettik. 8 bin yaralı verdik. Neden bunları yaşadık biliyor musunuz? Neden bu canları yitirdik? Çünkü şuan da Türkiye`de iktidar olan muktedir, gerçekten korkuyor. Korkan iktidarlar böyle davranır. Korkan iktidarlar demokrasiden, özgürlüklerden uzaklaşır” diye belirtti. CHP Çanakkale 2`inci sıra Milletvekili Adayı Bülent Öz Biga, Çan ve Yenice`de gerçekleştirdikleri mitinglere değinerek; “ Yaptığımız mitinglerle Cumhuriyet Halk Partisi`nin 8 Haziran`da birinci olacağını, iktidar olacağını gördüm. Ekranları başında izleyen herkes de görmüş oldu. Biz bu ülkeyi çağdaş ve aydın bir ülke yapacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. (Tekin Bozkurt)
Paylaş