havadurum

Çanakkale’nin tanıtımı masaya yatırıldı

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale, Paris Sial Fuarı’na hazırlanıyor. Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapılan Paris Sial Fuarı hazırlık toplantısında Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı çalışmaları da değerlendirildi. Ulusal ve uluslararası fuarlarında görüşüldüğü toplantıda Paris Sial Fuarı’na hazırlık çalışmaları da ele alındı.

422
 
Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapılan Paris Sial Fuarı hazırlık toplantısına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Vali Yardımcıları Canan Hancer Baştürk ile Alper Faruk Güngör, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih yıldız, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ve çok sayıda davetli katıldı. Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümü olan 2015 yılı çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda ulusal ve uluslararası fuarlar da masaya yatırıldı. İl Özel İdaresi Melis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı da Paris Sial Fuarı’na hazırlık çalışmaları da ele alındı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, ulusal ve uluslararası fuarlarda (SİAL, WTM Londra, Travel Turkey İzmir, EMITT) ve Paris Sial Fuarı’nın ilin tanıtımı için büyük fırsat olduğunu söyledi. Vali Tuna; “Strateji belirleme ve yol çizme toplantısı olacaktır. Ayrıca bu toplantı, aldığımız kararları yeniden gözden geçirilmesi anlamını taşıyor. Yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmalarımızı da gözden geçirip ilimizin tanıtım konusundaki faaliyetleri değerlendirme imkanı bulacağız” dedi.
 
 
2015 için temaslar sürüyor
Çanakkale 2015 Projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Tuna; “Kent ölçeğinde bir kurumsal yapı oluşturup çalışıyoruz. Komiteler oluşturduk ve temaslara başladık. Fuarlarda da bu fırsattan istifade ederek 2015 Projesi’ni tanıtmaya çalışacağız. Londra’ya gidilecek ve fuar süresince çeşitli temaslarda bulunacağız. 2015 yılına kadar bunlar daha da yoğunluk kazanacak. Tabi ki, henüz bu çalışmalarımız daha emekleme aşamasında. Bu konuda özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının, yurt dışındaki büyükelçiliklerimizin, TBMM’nin, bakanlıklarımızın da bu çalışmalara destek olması için temaslarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.
 
Hamidiye Tabyaları’nın projesi hazır
Turizm sektörüne yönelik de çalışmalardan bahseden Vali Tuna, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da incelemelerde bulunduğu Hamidiye Tabyaları ile ilgili bir proje çalışması yaptıklarını ifade ederek; “Troia Müzesi ile ilgili durum belli. Hamidiye Tabyaları’nın turizme nasıl kazandırılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Bu süreç devam ediyor. Hamidiye Tabyaları’nı Çanakkale’ye yakışır bir şekilde nasıl yaptırırız ile ilgili bir çalışma yaptık. Projeyi yapan ekibe bu hafta içerisinde bu çalışmaları iletip, istediğimiz sonucun çıkması için gayret ediyoruz” dedi.
 
Havaalanı pistinin uzatılması ile ilgili çalışmaların başlayacağını dile getiren Vali Tuna; “Önümüzdeki yıl başından sonra artık herhalde yaza doğru başlar diye tahmin ediyoruz. Temennimiz 2013 yılının sonuna kadar çalışmaları tamamlayarak, havaalanımızın uluslar arası uçuşlara açılmasıdır” şeklinde konuştu.
 
Çanakkale’ye yapılması planlanan modern kongre ve kültür merkezi ile ilgili de bilgiler veren Vali Tuna şu şekilde konuştu: “Çanakkale’ye çok modern bir kongre ve kültür merkezi kazandırmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili bir görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bu konuda bir mutabakatın önümüzdeki günlerde olacağını düşünüyorum.”
 
“Dünya çapında tanıtımlar yapmalıyız”
Çanakkale’nin tanıtımı için “Dünya çapında tanıtımlar yapmalıyız” diyen Vali Tuna; “İlimizin yatak kapasitesinin arttırılması ile ilgili konu var. Bu konuya acilen çözümler bulunmalı ve harekete geçmeliyiz diye düşünüyorum. 2015 yılında kentimize olan ziyaretçi sayısının artmasını da göz önüne almalıyız. Ayrıca, turizmin ihtiyacı olan bölgemizi bilen, uzmanlaşmış rehber ve konaklama personeli ve turizm çalışanının yetiştirilmesi için üniversite ile işbirliği yaparak çözümler üretmeliyiz” şeklinde konuştu. Yapılan açılış konuşmasının ardından toplantı basın mensuplarına kapalı olarak devam etti.
Paylaş