havadurum

Çanakkale’nin sesi Barış parkında çıkacak

Halkların Demokratik Kongresi’nin “Sen de bir ses çıkar” kampanyası 7 Ocak’ta Çanakkale’de saat 13.00 Barış Parkı’nda düzenlenecek basın açıklaması ile başlayacak.

1198
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ”Sen de bir ses çıkar” kampanyasının mevcut anti-demokratik siyasal sisteme karşı, halklardan, ezilenlerden, yok sayılanlardan, doğadan, emekten, özgürlükten, eşitlikten, barıştan ve adaletten yana olanların demokratik bir toplum ve insanca bir yaşam için verecekleri mücadelede çıkaracakları seslerinin  ortaklaşması  olacağını söyleyerek bu konuda ses verecek herkesi 7 Ocak saat 13.00 da Barış Parkı’nda yapılacak basın açıklamasına davet etti.
 
HDK tarafından kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada,  ”Barış için sen de bir ses çıkar! Sınır boylarında, dağ başlarında, ovada, şehirde kimse ölmesin, kan ve gözyaşına boğulmuş boğucu atmosfere teslim olmayalım. Her yanı barış ve adalet aydınlatsın istiyoruz. “Terörle mücadele” adı altında yapılanlar, kanı, gözyaşını, gözaltı ve tutuklamaları artırmaktan, toplumsal muhalefetin sesini soluğunu kesmekten başka bir şey getirmiyor. Yılın sonunda sınır boyunda, bombardımandan 35 yoksul Kürt köylüsü hayatını kaybetti. Barış düşmanları, “Olay terörle mücadeleye sekte vurmasın” derken, bombardımandan biri 13’ünde, diğeri yirmisinde, iki kardeşini kaybeden ağabey Bülent Encü ise, “Bu bir katliam, ama ne olursa olsun, tek arzum artık barış olsun” diyor. Adalet ve Barış İçin Sen de Bir Ses Çıkar! TMK, TCK, Özel Yetkili Mahkemeler barışı ve adaleti torpillemeye devam ediyor. Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılsın; Siyasetçi, hukukçu, akademisyen, öğrenci, insan hakları savunucusu, gazeteci, yazar tüm tutuklular serbest bırakılsın. Her il, her ilçede, işyerinde, mahallede, köyde barış ve adalet için sen de bir ses çıkar!” ifadelerine yer verildi.
Paylaş