havadurum

Çanakkale’den tahammülsüzlük örnekleri!

Berkin Elvan`ın 269 günlük yaşam savaşını kaybetmesi, tüm yurtta üzüntü yaratırken, onun için düzenlenen bazı eylem ve anmalara yapılan müdahaleler tepki çekiyor. Biga`da eylem yapan bir gruba sopalarla saldırıldığı ileri sürülürken, Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğrencilerinin eylemi ise okul idarecisi tarafından engellendi.

3299
 
Gezi direnişi sırasında başından yaralanan ve yaklaşık 9 ay boyunca sürdürdüğü yaşam savaşını kaybederek hayata veda eden 15 yaşındaki Berkin Elvan anmaları tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale`de de devam ediyor. Çanakkale`de geneli itibariyle olaysız ve sorunsuz geçen eylemlere yönelik bazı müdahaleler dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Biga`da Berkin Elvan`ı anmak için bir araya gelen üniversite öğrencileri yaklaşık 150 kişilik grubun saldırısına uğradığı ileri sürüldü. Tekbirler, bozkurt işaretleri ile “Kan dökülecek ya kan dökülecek” sloganı attıkları iddia edilen bir grubun, sopa, pala ve kemerlerle öğrencilere saldırdığı iddia edildi. 3 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı olayla ilgili olarak önceki akşam Çanakkale İskele Meydanı`nda açıklama yapılarak tepki gösterildi.
 
Hocalardan öğrencilere müdahale
“Berkin Elvan bizim yaşıtımız, kardeşimiz” diyerek okullarının karşısındaki boş alanda eylem yapmak isteyen Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğrencileri okul idarecilerinin baskısı ile karşılaştı. Öğrencilerin dışarıda olduğunu gören bir idarecinin “Ne işiniz var burada, çabuk içeriye” geçin diyerek öğrencilere azarladığı ve söz konusu eyleme izin vermediği söylendi. Öğrenciler ise, “Berkin Elvan bizim kardeşimiz, yaşıtımızdı. Onu anmak bizim de hakkımızdı. Ancak öğretmenlerimizin bu tutumu nedeni ile Berkin Elvan`ı anamadık, üzgünüz” dediler.
Paylaş