Çanakkale’den dünyaya…

Biga’da 2004 yılında faaliyetine başlayan Royal Gıda, Çanakkale’nin tarımda dünyaya açılan kapısı konumunda. Konserve ve tarımsal ürünlerin ihracatını yapan Royal Gıda, Çanakkale’de üretilen biber ve zeytin gibi önemli ürünleri yurtdışındaki birçok ülkeye gönderiyor.

2425
 
80 yılı aşkın bir süre önce kurulan Royal Gıda, konserve, turşu ve daha bir çok tarımsal ürün çeşitliğinde üretim yapan, üretiminin tamamını ihracata ayıran önemli işletmelerden biri. Royal Gıda, ticari stratejisi gereği yabancı ortakları ile yola devam ederken, ürün hammaddesinin önemli bir kısmını sağladığı Çanakkale’den kopamayarak buraya da bir işletme kurmuş. 2004 yılından bu yana Çanakkale’de de faaliyet gösteren Royal Gıda, kentten elde ettiği ürünleri işleyip, tamamını yurtdışına gönderen ender kurumlardan biri.
 
 
 
“Üretim son sistem makinelerle yapılıyor”
Royal Gıda ortaklarından, şirket yetkilisi Erdil Çağlayan, hem Royal Gıda hem de kent tarımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Faaliyetlerine 2005’te başladığının altını çizdi. Çağlayan, “Royal Foods AŞ, 2004 Yılında Biga Organize sanayi bölgesinde kurulmuştur. Konserve ve tarımsal ürünlerin işlenmesi amacıyla başlattığı yatırımlarını 2005 yılında tamamlayarak, Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretime başlamıştır. Tesislerindeki son sistem makineleri ve geniş Ar-Ge imkanları sayesinde yurtiçi ve ağırlıklı olarak yurtdışı pazarlarda gıda sektöründe hizmet vermektedir” dedi.
 
 
Çanakkale’den dünya mutfağına…
Royal Foods AŞ yetkilisi Erdil Çağlayan, açıklamasında Çanakkale’den elde edilen ürünlerin dünya mutfaklarındaki yerini aldığını dile getirdi. Çağlayan, “Firmamız, bugün 18 bin metrekarelik arazi üzerinde dünya standartlarında üretim yapmakta olup konserve ve tarımsal ürünlerin ihracatında uzmanlaşmış bir kuruluştur. Közlenmiş biber başta olmak üzere yeşilbiber, jalapeno biber, pancar turşusu, zeytin, kapari, muhtelif turşu ve kurutulmuş domatesten oluşan ürün çeşitlerine her geçen gün yenilerini ekleyerek lezzetini dünya mutfaklarına taşımaktadır. Kurulduğu günden bu yana, hammadde girişinden ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar ürünlerini kalite kontrol aşamasından geçirmektedir. Bu doğrultuda Royal Foods AŞ, ISO 9001, ISO 22000, FDA, KOSHER (K-STAR) gıda güvenliği yönetim sistemi belgeleri, HACCP sistemi ile BRC Global gıda standardı yönetim sistemlerini uygulayarak kaliteden ödün vermeden üretimini sürdürmektedir.
 
“Dünyanın damak tadına hitap ediyoruz”
Yüksek kalitede üretimin şirket politikası ve vazgeçilmezleri olduğunu dile getirerek, başarının temelinde de bu kalitenin yattığını dile getirdi. Çağalayan, “Royal Gıda AŞ Kalitesine güvenerek ürünleriyle Amerika, Avustralya, Kanada başta olmak üzere AB ülkeleri, İngiltere ve Yeni Zelanda’ya ihracat yaparak Türk ve dünya tüketicisinin damak tadına ve mutfağına hitap etmeye devam etmektedir” dedi.
 
“Çanakkale, zengin topraklara sahip”
Royal Gıda ortaklarından, şirket yetkilisi Erdil Çağlayan, Çanakkale tarımına da değinerek, Biga, Çan ve Yenice bölgesinin verimli topraklara ve kendine özgü ürün tadına sahip olduğunu dile getirdi. “Çanakkale’nin bir tarım kenti olduğunu biliyorum” diyen Çağlayan, “Biga’nın dünyada güneşi en iyi noktadan alan iki yerden biri olması, Kazdağları’nın etekleri gibi dünyanın en bereketli topraklarına sahip Çan ve Yenice ilçelerinde üretilen ürünlerle ticari faaliyetimize devam ediyoruz. Çanakkale tarımı büyük bir potansiyele sahip önemli illerimizden birisidir. Gelişime açık bu kentte bulunmaktan, ç alışmaktan ve yaşamaktan çok mutluyum” dedi.
 
GMKA projesindeki başarı
Öte yandan Biga Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Royal Foods firması Güney Marmara Kalkınma Ajansı‘nın 2010 yılında çıktığı ilk destek programından aldığı destekle üretimini ve istihdamını artırdı. Çağlayan, ajans desteklerinin hem sürdürülebilir gelişmeye ve istihdam yaratmaya hem de kendileri gibi ihracatçı kuruluşların kaliteli ürünler üretmesine destek sağladığını söyledi.
Paylaş