Çanakkale’de trajikomik olay

Çanakkale`de yaşanan trajikomik olay vatandaşlara ‘pes’ dedirtti. Çanakkale’de bir sürücü, tatışmaya başladığı görme engelli vatandaşın gözüne biber gazı sıkması şaşkınlık yaratırken, görme engelli vatandaşı biber gazıyla etkisiz hale getiren sürücü, görmeyen birine biber gazı sıktığını öğrenince büyük üzüntü yaşadı.

1118
Çanakkale’de bir sürücü, tartışmaya başladığı görme engelli vatandaşın gözüne biber gazı sıktı. Görme engelli vatandaşı biber gazıyla etkisiz hale getiren sürücü, görmeyen birine biber gazı sıktığını öğrenince büyük üzüntü yaşadığını belirtti.
 
Edinilen bilgiye göre, Asaf Paşa Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal, hem dükkanlara çarpmamak, hem de yayaları engellememek için kaldırımda yola yakın yürüdüğü sırada serbest meslek sahibi bir vatandaş yönetimindeki otomobilin yan aynası  koluna çarptı. Çarpmanın etkisiyle ayna kırıldı. Kazanın ardından sürücü durarak, Batdal`ın yanına gidip, bir şeyinin olup olmadığını sordu. Görme engelli İbrahim Batdal da acil işi olduğunu belirterek olay yerinden ayrılmak istedi. İbrahim Batdal`ın hiç görmediğini bilmeyen sürücü, tutanak tutturmak için polis çağıracağını söyleyip gitmemesini istedi. Batdal acil işi olduğunu belirtip gitmekte direnince, sürücü ısrarla gitmesini engellemeye çalıştı. Bunun üzerine ikili birbirlerine sözlü olarak hakaretler yağdırmaya başladı. Kısa sürede de tartışma alevlendi. Sürücü, görme engelli İbrahim Batdal`ın katladığı bastonuyla kendisine vuracağını sanıp cebindeki biber gazını çıkararak gözlerine sıktı. Görme engelli Batdal`ın yardımına çevredeki esnaf yetişirken, görme engelli birisine biber gazı sıktığını öğrenen sürücü ise büyük üzüntü yaşadı.
Paylaş