Çanakkale’de mümessillerden bir ilk

Çanakkale’de ilk defa 14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende buluşan Çanakkale Tıbbi Mümessilleri yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Düzenlenen törende konuşan Çanakkale Tıbbi Mümessilleri adına bir konuşma yapan Arif Özen, mümessillerin sağlık sektörünün vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi. Özen; “Organizasyona başlarken, bizlerin, bir aidiyet amacı ile bir arada bulunmadığımızı belirtmek isteriz. Amacımız sesimizi duyurmak, derdimizi söylemek, anlaşılmamızı sağlamaktır” dedi.

1501
 
 
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende buluşan Çanakkale Tıbbi Mümessilleri yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
 
Daha sonra Çanakkale Tıbbi Mümessilleri adına bir konuşma yapan Arif Özen, mümessillerin sağlık sektörünün vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek; “Türkiye genelinde ilk defa "14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü`nü" gerçekleştirmenin ve bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Organizasyona başlarken, bizlerin, bir aidiyet amacı ile bir arada bulunmadığımızı belirtmek isteriz. Amacımız sesimizi duyurmak, derdimizi söylemek, anlaşılmamızı sağlamaktır. Biz kimiz? Neyiz, Ne yaparız? Hemen başından belirtmeliyiz ki; Bizler sağlık çalışanlarıyız. Tıpkı tabipler, tıpkı eczacılar gibi, sağlık topluluğunun birer üyesi ve parçasıyız. Birileri bizleri bu topluluğun parçası olarak görmeyebilir ya da görmezden gelebilir. Buna vereceğimiz yanıt, Tıbbi Tanıtım Temsilciliği eğitiminin artık ülkemizde Yüksek Öğretim Kurumu onaylı olarak verilmesidir. Bir daha vurgulamak gerekirse, değerli arkadaşlarım, birileri görmeyebilir ancak artık tıbbi mümessillik, tanıtım temsilciliği bir iş koludur. Türkiye genelinde yaklaşık 300 firma aracılığı ile 6 bin kalem ilaç tıbbın hizmetindedir. Her etken maddeyle ilgili olarak her yıl yüzlerce yeni bilimsel çalışma yayınlanmaktadır. Yanı sıra, sağlık bakanlığının, FDA`in ve EMA`nın izin verdiği ölçüde onlarca yeni molekül yine hekim ve eczacıların kullanımına sunulmaktadır. Yeni, eski fark etmez! Bu çalışmalar, bilimsel yayınlar Tıbbi Mümessil kanalı ile hekime, eczacıya ulaşmaktadır.
 
İşte bizler, bu çalışmaları hekime, eczacıya ulaştıran kişileriz. Ve bu anlamda sağlık sektörünün vazgeçilmez unsuruyuz. Buradan kamuoyuna bu toplantı aracılığıyla bildirmek isteriz ki; Bu oluşum çerçevesinde, halkın sağlık hizmet ve taleplerini aksatmayacak çalışma biçim ve yöntemlerini geliştirme konusunda duyarlı davranacağız. Türkiye genelinde 15 bin kişilik bir grup olan bizlerin, alın teriyle çalışan, emekçi insanlar olduğumuzu, hepimizin bakmakla, ekmek götürmekle sorumlu olduğu insanlar bulunduğunu biliniz. Halkın sağlığına "sağlıklı" bir biçimde ulaşması için yapılan tüm reformları da destekliyoruz” dedi.
 
Paylaş