havadurum

Çanakkale’de miting heyecanı

Çanakkale, 3 Haziran tarihinde yapılacak olan mitinge hazırlanıyor. Çanakkale Çevre Platformu’nun önderliğinde düzenlenecek olan Çan-Etili mitingine çok sayıda belediye ile sivil toplum kuruluşları destek verecek.

504
Çanakkale ve yöresinde yaşanan çevre felaketlerine karşı tepkilerin dile getirileceği ve yoğun bir katılımın olması beklenen mitingde buluşacak olan çevreciler, Kazdağları’nda yaşayan ve havasını soluyan tüm halkı 3 Haziran tarihinde düzenlenecek olan Çan-Etili mitingine davet etti. Mitinge katılmak isteyenler için ise Carrefour alış veriş merkezi önünden 3 Haziran tarihinde saat 11.00`de araç kaldırılacak.
 
Yöredeki altın şirketlerinin işletme aşamasına geçmek üzere olduğuna dikkat çeken Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Amacımız bu konuya dikkat çekmek ve duyarlı insanları harekete geçirmek” dedi.
 
Çanakkale Çevre Platformu’nun önderliğinde düzenlenecek olan Çan-Etili mitingine çok sayıda belediye ile sivil toplum kuruluşları destek verecek. Çanakkale ve yöresinde yaşanan çevre felaketlerine karşı tepkilerin dile getirileceği mitinge yoğun bir katılımın olması beklenirken, Çanakkale Çevre Platformu’nun tüm bileşenlerinin yanı sıra Çanakkale, Bayramiç, Ezine, Lapseki, Umurbey, Erenköy, Kepez, Kumkale ve Küçükkuyu Belediyeleri de destek verecek. Sivil toplum örgütlerinin de destekleyeceği mitingde buluşacak olan çevreciler, Kazdağları’nda yaşayan ve havasını soluyan tüm halkı 3 Haziran tarihinde düzenlenecek olan Çan-Etili mitingine davet etti. Mitinge katılmak isteyenler için ise Carrefour alış veriş merkezi önünden3 Haziran tarihinde saat 11.00 de araç kaldırılacak.
 
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Kazdağları’nın havasını soluyan ve suyundan yararlanan tüm herkesi Çan Etili’deki mitinge beklediklerini ifade ederek; “3 Haziran tarihinde saat 14.00 de mitingiz Çan-Etili de başlayacak. Mitinge katılmak isteyenler için de Çanakkale’den araç saat 11.00`de hareket edecek. Bazı araçlarda ilçelerden hareket edecek. Çevre köylerde bu mitinge katılacak. Tüm sivil toplum örgütleri ve bu konuda duyarlı olan herkes bu mitingde yer alacak. Yöremizdeki altın şirketleri ÇED aşamasını aşağı yukarı tamamladılar. İşletme aşamasına geçmek üzereler. Daha sondaj aşamasında bile bir sürü sularımız kirlendi ve içilemez hale geldi. İşletme aşamasında ise bunların  çok daha fazlası olacak. Amacımız bu konuya dikkat çekmek ve duyarlı insanları harekete geçirmek. Tüm yetkilileri ve sorumluları da göreve davet edeceğiz. Kazdağları’nın havasını soluyan, suyundan yararlanan tüm halkı Çan Etili’deki mitinge bekliyoruz” dedi.
Paylaş