havadurum

Çanakkale’de çocuk psikiyatristi YOK!

Son günlerde gündeme gelen 13 yaşındaki bir çocuğa 6 yıllık hapis istemi açılan açılan dava tartışmaları sırasında Çanakkale`de çocuk psikiyatristi olmadığı ortaya çıktı. SES Başkanı Eftal Yıldırım, “ 110 bin nüfuslu bir yerde çocuk psikiyatristinin bulunmaması doğru değil” derken Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, “Kısa bir süre sonra bu branşta bir doktor göreve başlayacak” dedi.

689
 
Gezi eylemleri sırasında sokağa sprey boya ile yazı yazdığı gerekçesi ile hakında 6 yıla kadar hapis cezası istenen 13 yaşındaki B.T.İ tartışmaları Çanakkale`de bir gerçeği ortaya çıkardı. 100 binin üzerindeki nüfusu ile gelişmekteki illerden biri olarak gösterilen Çanakkale`de, bazı branşlara ek olarak çocuk psikiyatristinin de bulunmadığı ortaya çıktı. Daha önce Çanakkale`de bulunan, ancak bir kaç ay önce eş durumundan başka bir ile tayini olan çocuk psikiyatristi eksikliği kentte hissedilmeye başlandı. Çok sayıda ailenin bu duruma bağlı olarak çocuk psikiyatristi için şehir dışına çıkmak zorunda kaldığı da öğrenildi. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Eftal Yıldırım, bunun bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Yıldırım, sadece çocuk pskiyatristliği branşında değil, kadrosu olmasına rağmen birçok branşta doktor eksikliği olduğunun altını çizdi. Yıldırım, “Bizim isteğimiz tüm branşların en azından isteği karşılayacak düzeyde en az bir tane doktor olmasıdır. 110 bin nüfuslu bir yerde çocuk psikiyatristinin bulunmaması doğru değil. Bunu istemek de bu kentte yaşayan herkesin en doğal hakkıdır. Biz de sağlıkçılar olarak bu açığın bir an önce doldurulmasını istiyoruz. Çocuk psikiyatristinin ötesinde kadroları olan ancak doktoru olmayan tüm branşların bir an önce doldurulması gerekiyor. Bu talebimizi de mevcut sağlık otoritesine sizlerin aracılığı ile iletmek istiyorum” dedi.
 
“İki aya kadar doktor gelecek”
Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ise konuyla ilgili olarak Çanakkale`de çocuk psikiyatristi olmadığını doğruladı. Birkaç ay öncesine kadar çocuk psikiyatristi olduğunu ancak eş durumu nedeni ile başka bir ile tayin olduğunu ifade eden yetkililer, “Bir iki aya kadar yeni bir çocuk psikiyatristimiz göreve başlayacak” dendi.
Paylaş