Çanakkale’de buz alarmı...

Çanakkale’de etkili olan soğuk nedeniyle kavşaklarda oluşan buzlanmalar yetkilileri harekete geçirdi. İl Emniyet Müdürlüğü ile belediye ekipleri koordineli bir şekilde çalı-şarak, meydana gelen buzlanmaya karşı seferber oldu. Çanakkale genelinde buzlanma tehlikesine karşı yollar belediye ekipleri tarafından tuzlanırken, polis ekipleri ise il genelinde sürücüleri kar ve gizli buzlanmaya karşı uyardı.

938
Öte yandan il genelinde buzlanan yollara dikkat çekerek sürücüleri uyaran Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmayın. Toplu taşıma araçlarını kullanın” dedi.
 
 
 
 
Çanakkale ve ilçelerinde trafik akışının yoğun olduğu yerlerde meydana gelen buzlanmalar nedeniyle polis ekipleri ile belediye ekipleri harekete geçti.  Trafik akışının buzlanmaya karşı aksamaması için her türlü önlem alınırken, sürücüler kış koşullarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı. Hem Çanakkale hem de ilçelerde görev yapan belediye ekipleri tarafından buzlanma tehlikesine karşı yollar tuzlanırken, polis ekipleri ise il genelinde sürücüleri kar ve gizli buzlanmaya karşı uyardı. Aşırı buzlanmanın meydana geldiği yollarda yayalar yürümekte güçlük çekerken, zincirsiz bir şekilde trafiğe çıkan araç sürücüleri ise buzlanmanın oluştuğu bölgelerde zor anlar yaşadı. Öte yandan etkili olan soğuk hava hayvanları da olumsuz yönde etkiledi.
 
 
Belediye ekipleri alarmda
Çanakkale’de özellikle kavşaklarda yaşanan buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının yapıldığını belirten zabıta yetkilileri; “Yollarda buzlanma nedeniyle emniyet ile irtibat halindeyiz. Tuzlama ekiplerimizi buzlanmanın olduğu yerlere gönderiyoruz ve gerekli çalışmalar yapılıyor. Müze ve havaalanı kavşağında oluşan buzlanma sebebiyle tuzlama çalışması gerçekleştirildi. Buzlanmanın görüldüğü yerlerde gerekli önlemleri alıyoruz” dediler.
 
Evlerin çatılarında buz sarkıtları oluştu
Çan`ın bazı köylerinde evlerin çatılarında yaklaşık 1 metreye ulaşan buz sarkıtları oluştu. İlçeye bağlı 50 haneli Küçükpaşa köyünde devam eden kar sonrası köy merkezindeki kar kalındığı 15 santimetreye ulaştı. Geceleri eksi 5 dereceye adar düşen soğuklar sonrasında evlerin çatılarında yaklaşık bir metreye varan buz sarkıtları oluştu. Kar yağışının etkili olduğu Küçükpaşa köyünde de evlerin çatılarında buz sarkıtları meydana geldi. Köyde sakini 75 yaşındaki Safiye Çubuk, bu yaşına kadar böyle bir soğuk yaşamadığını belirterek, kış mevsiminin önceki yıllardan daha soğuk geçtiğini bildirdi. Çubuk, ``Bu şekilde, bir metreyi aşan buz sarkıtlarının oluştuğunu ilk kez gördüm`` dedi.
 
 
Demir’den sürücülere kış uyarısı
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, buzlanan yollar nedeniyle sürücüleri uyardı. Demir; “Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmayın. Toplu taşıma araçlarını kullanın” dedi.
 
Çanakkale’yi etkisi altına alan soğuk havanın ardından gizli buzlanmaların çok büyük bir risk oluşturduğunu belirten Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyararak kesinlikle zincirsiz yola çıkmamalarını tavsiye etti. Trafik kazalarının çoğunlukla buzlanan yollarda meydana geldiğini anımsatan Demir; “Kış mevsiminde aşırı derecede yollarda buzlanmalar meydana geliyor. Bu yüzden sürücüler, zincirsiz bir şekilde trafiğe çıkmamaları gerekiyor. Çünkü, kış koşullarında özellikle kavşaklarda buzlanmalar oluşuyor. Kar ve buzlanmalar trafik akışını zorlaştırdığı gibi araç sürücülerine de zor anlar yaşatabiliyor. Bu nedenle sürücülerin, mutlaka araç bakımlarını yaptırmasını öneriyoruz. Araçlar kış mevsimine göre hazırlanmalı. Özellikle kışın oluşan buzlanma sebebiyle sürücüler, zincirsiz bir şekilde araçlarıyla trafiğe çıkmaması gerekiyor. Sürücüleri bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Mecbur kalınmadıkça olumsuz hava koşullarında özel araçlarla trafiğe çıkılmamalı ve toplu taşıma araçları kullanılmalı” dedi.
Paylaş