Çanakkale ‘Milli Anayasa Forumu’ oluşturuldu...

Çanakkale Milli Anayasa Forumu Yürütme Komitesi’nin oluşturuldu. Komite 24 Kasım 2012 Cumartesi günü "Milli Anayasa Forumu" toplantısı düzenlemek için çalışmalara başladı.

627
 
İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Mennan Esener, Çanakkale Milli Anayasa Forumu Yürütme Komitesi Sekreteri olurken, Saymanlığa ise ÇKD Şube Başkanı Gülseren Apaydın getirildi. Çanakkale Milli Anayasa Forumu Yürütme Komitesi üyeleri ise şu şekilde: “DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, TESUD Çanakkale Şube Başkanı Gürkan Küzeci, ÇYDD Üyesi Mustafa Türker, İşçi Partisi Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyesi M. Asil Gümüşdal.”
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Milli Anayasa Forumu Yürütme Komitesi Sekreteri Mennan Esener; “TBMM eski başkanı Hüsamettin Cindoruk, T.C Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden ve İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu`nun çağnsı üzerine ilk toplantısı 22 Ekim 2011 tarihinde İstanbul`da, ikinci toplantısı 10 Aralık 2011 tarihinde Ankara`da ve üçüncü toplantısını 24 Aralık 2011 tarihinde İstanbul`da yaptıktan sonra ‘Milli Anayasa Forumu’ oluşturuldu. ‘Milli Anayasa Forumu’ AKP iktidarının oluşturduğu Anayasa uzlaşma komisyonu tarafından hazırlanmakta olan gayri milli ve bölücü Anayasa`ya karşı halkımızı bilgilendirerek uyarmak için kurulmuştur” dedi.
 
Esener sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugüne kadar yaklaşık 80 il ve ilçede ayrıca Almanya`nın birçok şehrinde ve son olarak Berlin`de büyük bir "Milli Anayasa Forumu" düzenlenmiştir. Bu toplantılara konuşmacı olarak yukarıda belirtilen kurucular dışında, birçok akademisyen, halen TBMM de olan CHP milletvekilleri ve eski milletvekilleri, gazeteciler katılmışlardır. Birkaç örnek vermek gerekirse; Hüsamettin Cindoruk, Zekeriya Beyaz, İsa Gök, Kamer Genç, Ufuk Söylemez, Onur Öymen, Şahin Mengü, Arslan Bulut, Can Ataklı, Tansel Çölaşan, Sabih Kanadoğlu isimleri sayılabilir. Bizlerde "Milli Anayasa Forumu" Sekreterliğinden aldığımız bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Genel-İş Sendikası ve İşçi Partisi temsilcilerinin katıldığı bir komite ile Çanakkale ilimizde 24 Kasım 2012 Cumartesi günü bir "Milli Anayasa Forumu" toplantısı düzenlemek için çalışmalara başladık. Bugün ikinci toplantımızı yapmaktayız. Bu Forumda konuşmacı olacaklarla ön görüşmelerimiz sürmektedir. İleriki günlerde isimler kesinleşince Basına ve tüm Çanakkale halkına açıklama yapacağız.”
Paylaş