havadurum

Çanakkale 2012’yi protestoyla uğurladı; "LAÇİNER İSTİFA"

Çanakkale’de düzenlenen eylemde sokağa dökülen halk, ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’in istifasını istedi. Eski Salı Pazarı’ndan başlayan eylemde Laçiner’i protesto eden yaklaşık bin kişi, ‘Rektör Laçiner istifa’ sloganları eşliğinde sokakları inletirken, çevrede bulunan vatandaşlarda alkışlarıyla eyleme destek verdi. ÇOMÜ’de yaşananlar nedeniyle Rektör Laçiner’i protesto eden Çanakkaleliler, ellerindeki ‘Öldüren Rektör İstemiyoruz’, ‘Laçiner İstifa’ , ‘Sözün Bittiği Yerdeyiz’ yazılı dövizlerle Laçiner’e tepki gösterirken, eşinin ÇOMÜ’den işten atılmasıyla birlikte geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Gazeteci Mustafa Sezek ile Kanser hastası iken üniversite ile ilişkisinin kesildiğini öğrendikten sonra hayatını kaybeden Yrd. Doç. Dr. Yahyaoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu siyah çelenk ise eski Rektörlük binasının önüne bırakıldı.

1265
 
 
 
 
 
 
Çeşitli sivil toplum örgütleri meslek örgütleri sendikalar ve derneklerin çağrısı ile kalabalık bir halk topluğunun katıldığı miting Çanakkale ve ÇOMÜ tarihine geçecek bir ilk olacak. Çanakkaleliler güçlü bir şekilde haykırdı: “Laçiner istifa”
 
Çanakkale Halkı Rektör Sedat laçiner’in uygulamaları ile yarattığı olumsuzluklara, ötekileştirici yaftalayıcı ve yok sayıcı politikalarına geniş bir katılım ile tepki gösterdi.
 
Bir kent halkının bu boyutta gerçekleştirdiği bir tepkinin oldukça önemli olduğunu belirten mitinge katılan vatandaşlar “böyle rektörlük olmaz, AKP’nin Çanakkale’de seçim kazanması için göreve getirilen bu rektör en çokta AKP’ye zarar vermekte olduğunun kendisi farkına varmıyorsa da AKP yöneticilerinin bu gerçeği görmesinin gerektiğine dikkat çektiler.
 
Yoğun bir katılım ile gerçekleşen miting aynı zamanda AKP politikalarının üniversitelerdeki uygulamalarına karşı tepkininde ifadesi oldu. Halkın alkışları ile destek verdiği yürüyüş ile ODTÜ gençliğinin mücadelesine de destek mesajları verildi.
 
Çanakkale halkı bir kez daha demokrasi özgürlükler ve barış içersinde bir arada yaşama noktasında duyarlığını göstererek Laçiner ve ekibinin her fırsatta “marjinaller, bindirme kıtalar, terör yanlıları” gibi nefret söy-lemi ile yaklaşımına karşı demokratik tepkilerini gösterdi. Mitinge katılan-ların “Tayyip’i alana Laçiner bedava” sloganları ilgi ile karşılandı.
 
Laçiner’in destekçileri de boş durmadı
Protesto yürüyüşünde ÇOMÜ Rektörü Laçiner’in destekçileri de boş durmadı. Yürüyüş ile cumhuriyet Meydanı’ndaki gelişmeleri yakından takip eden Laçiner destekçileri, çektikleri fotoğrafların yanı sıra mitinge katılan kişileri not edip tepkileri iletmek üzere notlar aldı. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi girişinde bulunan güvenlik görevlilerinin mitingden notlar alması dikkat çekti. Eğitim Fakültesi giriş kapısının yanındaki duvarın arkasında mitingin ayrıntılarını not eden güvenlik görevlilerin verdiği görüntü bir çok şeyi çok güzel anlatıyordu. Mitinge katılanların yanı sıra pankartlardaki yazılar ve atılan sloganları tek tek not alan güvenlik görevlilerinin titiz bir şekilde çalışması dikkat çekti.
 
Bir tek sen mi haklısın!...
Rektör Laçiner’e karşı düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Katılımcıların ‘Rektör Laçiner istifa’ şeklinde attıkları sloganlar eşliğinde düzenlenen mitingde düzenleme kurulu adına konuşan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Mutluay; “ÇOMÜ`müzün başına geldiğinden bu yana tüm kurumlarla kavga eden; rektörlük seçimleriyle birlikte kendisini alkışlatmak için güdümlü iki internet sitesi kuran ve buralardan sözcüleri aracılığıyla Çanakkale Halkı için demediğini bırakmayan Sedat Laçiner için sözün bittiği noktadayız... Kendilerinden olmayanları, protesto hakkını kullananları, eleştirenleri marjinal ve anarşist olarak yaftalanmaya çalışılan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Üniversitemizin yönetimine gelir gelmez Terzioğlu Vakfı ile Sanayi ve Ticaret Odası başta olmak üzere belediyeler, belediye meclis üyeleri, Çanakkale Barosu, Çanakkale milletvekilleri, Ziraat Odası ve bu mitingin organizasyonunda yer alan birçok sivil toplum örgütüyle karşı karşıya kalan birine, Rektör de olsa sorarlar: Bütün kurumlar ve en önemlisi de Çanakkale Halkı haksız da bir tek sen mi haklısın?” dedi.
Paylaş