Can “Polemiklere girmiyor, çözüm üretiyoruz”

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2024 toplantısında yetkili sendika olarak bulunan Eğitim Bir-Sen’in Çanakkale 1 No’lu Şube Başkanı Resul Can, “Sendika olarak polemiklere girmiyor, yetkinin hakkını veriyor, çözüm üreterek kazanımlarımıza kazanım ekliyoruz.” dedi.

163

Eğitim Bir-Sen Çanakkale 1 No’lu Şube Başkanı Resul Can, Millî Eğitim Bakanlığı KİK Ekim 2024 toplantısına yetkili sendika olarak katıldıklarını ve önemli kararlar alınmasını sağladıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kahraman, Hukuk Müşaviri Av. Harun Kale; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftci ve Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu’nun katılımıyla yapılan toplantı hakkında yazılı bir açıklama yapan Can, şunları söyledi:

“Yetkili sendika olarak katıldığımız 2024 MEB Ekim ayı KİK toplantısında önemli kararlar alınmasını sağladık:

1. Yenilenen ÖMK sonrası gerekli düzeltmeler hızlıca yapılarak kariyer sistemi ivedilikle işletilecek ve süre şartını sağlayanlar OCAK 2025’de UZMAN veya BAŞÖĞRETMEN olarak maaş alacaklar.

2. Uzman ve başöğretmenlik süresinin hesaplanmasında, ücretli öğretmenlikte ve şube müdürlüğünde (öğretmenliğe dönerek başvuranlar için) geçirilen süreler de dikkate alınacak.

3. ALAN DEĞİŞİKLİĞİ,

ÖMK sonrası yapılması gerekli yönetmelik değişiklikleri kapsamında düzenlenecek.

Alanı kapanan branşlar, norm fazlası olanlar, il içi veya il dışı tercih imkanı, takvim gibi birçok yönden kriterle değerlendirilecek.

2025 yılı içinde yapılması için takibimiz devam edecek.

Sendika olarak polemiklere girmiyor, yetkinin hakkını veriyor, çözüm üreterek kazanımlarımıza kazanım ekliyoruz.

Yaparsa Eğitim Bir Sen yapar.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş