Çan halkı tedirgin

Çan`da kurulma çalışmaları halen devam eden “ Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası Projesi” ile ilgili halkın tedirginliği devam ediyor. Termik santral yetkililerinin proje alanında arazileri olan vatandaşlarla toplantılar yaptıkları ileri sürüldü. Termik santrale karşı toplanan imzalar ve yapılan şikayetlerin ise sumen altı edildiği düşünülüyor.

670
Çan`a bağlı Yaya Köyü mevkiinde Çan Kömür ve İnşaat AŞ. tarafın-dan yapılmak istenen Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası Projesi, halkı tedirgin etmeye devam ediyor. Bölgedeki tarım ve hayvancılığı bitireceği, bu sektörlerden geçinen bölge halkının ekonomisine zarar vereceği ifade edilen termik santral ile ilgili daha önce köylüler tarafından toplanan imzalar, aralarında bazı bakanlıklar ile Çanakkale Valiliği ve Çan Kayma-kamlığı olmak üzere çok sayıda ilgili kuruma gönderilmişti. Köylüler; “tarımsal ve hayvancılık olan geçim kaynaklarımız etkilenecek, yaşamımız alt üst olacak” demişlerdi.
 
Son olarak ise, Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası Projesi`nin uygulanacağı alanda çeşitli işaretlemelerin yapıldığı ve bu alan üzerinde arazisi bulunan vatandaşların da buradaki maden ocağına çağrılarak arazisini satması istendiği öğrenildi. Termik santrali yetkililerinin davetine giden ve arazisini satmak isteyen vatandaşların dışında toplantıya gitmeyen ve arazisini satma taraftarı olmayan vatandaşların da bulunduğu öğrenildi. Dönümünün 3 bin liradan satın alınmak istendiği arazilerin sahiplerine, satış işlemi gerçekleşmez ise 2 bin 500 liradan kamulaştırılacağının söylendiği ileri sürüldü.
Paylaş