havadurum

Çan’da el sanatları sergisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) “El Sanatları Mezuniyet Sergisi” düzenlendi.

1088

Çan MYO Fuaye Salonu’ndaki sergide öğrencilerin bir yıl içerisinde yaptıkları el emeği, göz nuru eserleri sergilenirken; sergiye Çan MYO öğrenim üyeleri, öğretim görevlilerinin yanı sıra Çan Belediye Başkanı Harun Arslan ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Düzenlenen sergi ile ilgili açıklamada bulunan Çan MYO El Sanatları Bölüm Başkanı Doçent Tuba Batu, “El Sanatları kültürel mirasımızın önemli bir parçasını da içeren üretimlerin genel adıdır. El sanatları ve zanaatçılar için ünlü felsefeci Immanuel Kant şöyle söyler: ‘El akıldaki bir penceredir’. Bölümüzde bir kültür mirasını aktarmanın bilinç ve sorumluluğuyla aklın penceresinden çıkan El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencilerinin 2023-2024 yılı içindeki derslerde ürettiği çalışmalardan oluşan Mezuniyet Sergisi açılışı bugün okulumuz Fuaye Alanı'nda yapılmıştır. Serginin açılışında siz konuklarımızı aramızda görmek bizleri son derece mutlu etti” dedi.

Sergiyi büyük bir keyifle gezdiğini belirten Çan Belediye Başkanı Harun Arslan ise, “Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatları programı yıl sonu mezuniyet sergisindeyiz. Emeğin sanatla buluştuğu sergi için öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş