havadurum

Çalışan Gazeteciler Günü mü dediniz!

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınlamış olduğu mesajında “günümüzde ülkemizde gazetecilerimizin durumlarına bakacak olursak, 10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmasını haklı kılacak bir durumun olmadığını” bildirdi.

708
Dünya ile karşılaştırma yaptığımızda, ülkemizde gazetecilik yapmaya çalışan emekçilerin durumlarının pek de iç açıcı olmadığını belirten Sarıbaş; “Ülkemiz 175 ülke arasında özgürlükler açısından en son sıralarda yer almaktadır. Gazetecilikten başka suçu olmadığı halde zindanlarda tutulan 140 gazetecinin ne yazık ki yarıdan fazlası ülkemizin zindanlarında esir tutulmaktadır. Bu durum, birilerinin gurur duyacağı bir tablo olabilir ama Ülkemiz adına utanılacak, yüz karası bir tablodur” dedi. Böyle bir tablo karşısında 10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanamayacağını belirten Sarıbaş, olsa olsa bu gün, ülkemizin yüzünü karartan, boynunu büken, bu kara lekeden temizlemenin mücadele günü olabilir” dedi.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş açıklmasını şöyle sürdürdü: “Her şeye karşın, hayatlarını tehlikeye atarak, bin-bir zorluklar içerisinde dünyada, ülkemizde, yöremizde yaşananlardan bizleri haberdar eden basın emekçilerimizin, çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, haklı mücadelelerini destekliyor ve her zaman yanlarında olduğumu belirtiyorum. Şuna emei olsunlar ki, Cumhuriyet Halk Patisi iktidarında 10 Ocak’lar tekrar Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm Gazetecilerimizi en içten duygularımla selamlıyor, sevgilerimi sunuyorum.”
Paylaş