havadurum

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Müjdesi! Ödeme Tarihleri Belli Oldu

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi için geri sayım başladı. TBMM’de kabul edilen kanun teklifiyle birlikte, çalışan emekliler de Cumhuriyet’in 100. yılına özel ikramiyeden yararlanacak. Peki, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? İşte çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri ve detayları…

1154

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 5 bin TL ikramiye ödemesi, çalışmayan emeklilerin hesabına Kasım ayında yatırılmıştı. Ancak çalışan emekliler, bu ödemeden faydalanamamıştı. Bu durum, çalışan emeklilerde büyük bir hayal kırıklığı ve haksızlık duygusu yaratmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerin mağduriyetini gidermek için yeni bir karar aldı. Erdoğan, çalışan emeklilerin de hesabına 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu müjde, çalışan emeklileri sevince boğdu.

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Ödeme Tarihleri

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi için tarih belli oldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifi Genel Kurul’da oylanarak yasalaştı.

Buna göre, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi 28-29 Aralık tarihlerinde yapılacak. Ödeme, emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Çalışan emekliler, yeni yıla 5 bin TL ek gelirle girecek.

Çalışan Emekliye 5 Bin TL İkramiye Kimleri Kapsıyor?

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesinden yararlanacak olanlar şunlardır:

  • Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçiler
  • Bağ-Kur’lu emekliler
  • 4A, 4B ve 4C kapsamında çalışan emekliler

Bu kapsamda, toplamda 4 milyon 689 bin çalışan emekli, 5 bin TL ikramiye ödemesinden faydalanacak.

Çalışan Emekliye 5 Bin TL İkramiye Nasıl Alınır?

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye almak için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur. Ödeme, emeklilerin banka hesaplarına otomatik olarak yatırılacaktır. Emekliler, ödeme tarihlerinde banka hesaplarını kontrol edebilirler.

Çalışan Emekliye 5 Bin TL İkramiye Vergiye Tabi mi?

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi, vergiye tabi değildir. Ödeme, emeklilere net olarak yapılacaktır. Emekliler, 5 bin TL’nin tamamını alacaklardır.

(Erhan Taylan)

Paylaş