havadurum

Çağrı merkezi, engel merkezi mi?

Çanakkale Belediyesi’nde faaliyete geçen çağrı merkezi aracılığı ile ilgilere ulaşmak isteyenler ulaşamama gibi bir sorundan sıkıntılı olduklarını belirtiyorlar. Bu durumdan en çok basın çalışanlarının olumsuz etkilendiği gözleniyor.

428
Kentte kamuoyunu aydınlatmak için çalışan basın mensupları, çağrı merkezinin faaliyete geçmesiyle birlikte belediye yetkililerine ulaşamıyor. Çağrı merkezinde çalışan personelin, ilk olarak arayan kişinin ismini ve hangi konu ile ilgili bilgi almak istediğini sorarken, daha sonra bağlamaya çalıştığı belediye yetkilinin ya yerinde olmadığını ya da telefonunun cevap vermediğini aktarması dikkat çekiyor.
 
Belediyede herhangi bir yetkiliye ulaşamayan basın mensuplarına, çağrı merkezi personelinin her seferinde aynı yanıtı vermesi tepkilere neden oluyor. Basın mensuplarını belediye yetkilerine bir türlü ulaştıramayan çağrı merkezi, genellikle yerinde yok cevabı ile geçiştiriyor. Alınan notlar sonrasında geri dönüşlerin de yapılmaması çağrı merkezi performansının sorgulanması gereğini gündeme getiriyor.
 
Kafalarında soru işareti oluşan basın mensuplarının yorumları ; gerçekten çalışanlar yerinde mi yok, yoksa çağrı merkezi bir engel merkezi mi oldu? şeklinde oluyor. Bu konu bir bilmeceye dönüşürken, belediye yetkililerinin konuya ilgi göstermesi bekleniyor. Bir an önce bu sorunun çözümlenmesi gerekirken, basın mensuplarının ulaşamadığı belediye çalışanlarına vatandaşın nasıl ulaşacağı ise ayrı bir merak konusu oldu.
Paylaş