havadurum

Çağlayan, EYT'liler için Ankara'da

500
2022 yılının son günlerinde açıklanan ve yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olma hakkına kavuşacağı EYT düzenlemesinde sona gelindi. Türkiye`nin önemli gündemleri arasında yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili teklif geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığına sunuldu. Yasa teklifi, 2 Şubat Perşembe günü (bugün) TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak. Komisyon görüşmelerine EYT`liler de katılacak. Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı da Çanakkaleli EYT mağdurlarını temsilen görüşmelerde yerini alacak. Çağlayan konuyla ilgili açıklamada bulunarak, "Eksik çıkmış, kısmi bir EYT Yasası, EYT mağduriyetini tam olarak çözemediği gibi yeni mağduriyetlerde yaratacaktır. Duruşumuz net çözüm tektir" sözlerine yer verdi.
 
"Yeni mağduriyetler yaratmayacak bir yasanın çıkması istiyoruz"
Başkan Çağlayan, hazırlanan EYT yasa teklifinde tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi için Meclis`te olacaklarını dile getirerek, "Tüm EYT mağdurlarının hakkına kavuşabilmesi ve 1999 yılı öncesi haklarımızın tastamam iadesi için bugün EYT Federasyonu ile birlikte Çanakkaleli EYT`lileri de temsilen TBMM`nde EYT komisyonuna katılım sağlayacağız. EYT için bu son virajda yasa, genel kurula gelmeden; tasarıda olmayan prim günü düzenlemesi, ABO, Bağ-Kur tescil affı, staj ve çıraklık düzenlemesi, çiftçi Bağ-Kuru, kısmi emeklilik gibi eksiklikleri dile getirerek, 1999 öncesi hakların tastamam iadesiyle yeni mağduriyetler yaratmayacak bir yasanın çıkmasını sağlamak istiyoruz" dedi.
"Duruşumuz net, çözüm tektir"
Çağlayan, eksik çıkan bir EYT yasasının yeni mağduriyetler yaratacağına dikkat çekerek, "Bu yüzden EYT komisyonunda tüm EYT`li kaderdaşlarımızın haklarını tekrar dile getirip tastamam iadesi konusunda talebimizi ileteceğiz. Eksik çıkmış, kısmi bir EYT Yasası, EYT mağduriyetini tam olarak çözemediği gibi yeni mağduriyetlerde yaratacaktır. Duruşumuz net çözüm tektir. EYT Federasyonu önderliğinde kalabalık bir heyetle komisyona katılım sağlayacağız. Tarihi bir güne tanıklık ederken umuyoruz ki yasadaki eksiklikler düzeltilir ve arkamızda hiçbir mağdur arkadaşımız kalmadan haklarımız iade edilir" sözlerine vurgu yaptı.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş