ÇAGİAD Talat’ı konuk etti

Çanakkale İş Adamları Derneği (ÇAGİAD)’ın düzenlediği Ufuk turlarının sekizincisi Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

439
ÇAGİAD iki yıldan beri sürdürdüğü Ufuk Turları isimli program serisinin sekizincisinde KKTC Eski Başbakanı ve İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı konuk etti. ÇAGİAD’ın Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirilen Ufuk Turları konferansına Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, İl Genel Meclisi Üyeleri, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, çeşitli siyasi parti yöneticileri, daire müdürleri ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Moderatörlüğünü Avukat Mehmet Öngen’in yaptığı konferansın açılış konuşmasında Öngen ÇAGİAD’ın yoğun ilgi gören ve toplumsal anlamda ekonomik ve siyasal konularda ufukları genişletme hedefinde olan programlarının devam ettirileceğini ifade etti. KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Kıbrıs sorununun dünü ve bugünü hakkında yaptığı açıklamaların ardından izleyicilerin sorularını yanıtlandı. Talat, Kıbrıs ve Türkiye ilişkilerini, KKTC’nin ekonomik ve siyasal yapısı ile ilgili değerlendirmelerini izleyicilerle paylaştı.
 
Talat konuşmasında Kıbrıs Erenköy ile Çanakkale arasında bir bağ kurarak: “ Nasıl Çanakkale geçilmezse, Erenköy’de Kıbrıs için aynı anlamda önemli bir simgedir” dedi. Toplantıda ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen de yaptığı konuşmada: “ÇAGİAD olarak Çanakkale’nin yeni yüzü, yeni gücü olduğumuzu ortaya koyduğumuz her proje ile gösteriyoruz. Son olarak geçtiğimiz günlerde 18 Mart Üniversitesi öğrencileri için dernek olarak 300.000 TL burs verdik. Çanakkale’nin en büyük eğitim gönüllüsü olduğumuzu gösterdik. Bu akşam da değerli bir konuğumuzu sizlerle buluşturduk. Kıbrıs konusunda üyelerimizi ve tüm katılımcıların bilgilenmesini amaçladık. Çanakkale’nin sosyal ve ekonomik yaşamında öncü bir sivil topum kurtuluşu olmanın gerekliliklerini yerine getirmeye ve proje üretmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Program sonunda Talat’a Çanakkale’ye özgü seramik hediye edilirken, ÇAGİAD’ın kurulmasına katkı sağlayan Süleyman Engin’e ve Ertan Kuş’a da plaket takdim edildi.
Paylaş