ÇAGİAD, Hikmet Sezen ile “yola devam”

Çanakkale Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (ÇAGİAD) 16`ncı Genel Kurulu`nu hafta sonu gerçekleştirdi. Siyasilerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurula tek liste ile giren mevcut Başkan Hikmet Sezen, bir dönem daha görev aldı.

1293
 
Çanakkale Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (ÇAGİAD) 16`ncı Genel Kurulu`na hafta sonu Organize Sanayi Bölgesi`ndeki Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi`ndeki İÇDAŞ Salonu’nda gerçekleştirdi. ÇAGİAD üyelerinin yoğun bir katılım sağladığı genel kurulda, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP`nin Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, AKP`nin Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, MHP`nin Belediye Başkan adayı Halil Rüştü Akgün ile siyasi parti yöneticileri hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda ÇAGİAD`ı anlatan kısa bir film gösterimi yapıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını ÇAGİAD mevcut Başkanı Hikmet Sezen yaptı. Seçime de tek liste ile girerek “güven tazeleyen” Sezen, konuşmasında Çanakkale`de iş adamlarının birlikteliği ile yeni sanayi tesisleri kurulacağını ifade etti. “ÇAGİAD 1994 yılında kurulduğunda, Çanakkale`de farklı bir ses, farklı bir duruş olarak çıkmış ve iç dünyasında dayanışmanın ve kardeşliğin en iyi uygulandığı bir yuva, bir okul haline gelmiştir” diyen Sezen, “Bugün 20`nci yılında Çanakkale iş dünyasının gür ve güçlü sesi olmuştur. ÇAGİAD`ı Çanakkale`nin ekonomi dünyasında en güçlü sesi haline getirmeyi amaçladık. ÇAGİAD`da her düşüncenin ve her kesimin temsilcisi bulunmaktadır. Bu dönemde Çanakkale`de birlikte iş yapabilme kültürünü hayata geçirmeyi başardık. Bugüne kadar ben yerine biz diyebilme pek mümkün olmamıştı. Bugün ÇAGİAD`lı iş adamları olarak bunu başarabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sermeye birliktelikleri ile Çanakkale`den yeni İÇDAŞ`lar çıkarmayı, yeni DOĞTAŞ`lar, Kale Grubu gibi büyük tesisler çıkarmayı hedefliyoruz. Neden hedefliyoruz? Hükümetimizin 2023 vizyonuna Çanakkaleli iş adamları yürekten inanmaktadırlar. Önümüzdeki dönemde ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım daha çok çalışarak sizlere daha çok hizmet etme gayreti içinde olacağız. Oluşturacağımız komisyonlarımızla dayanışmayı artıracağız, derneğimizin gücüne güç katacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
Gökhan ve Daniş başarılar diledi
Çanakkale`nin mevcut Belediye Başkanı ve CHP`nin 30 Mart seçimlerindeki adayı Ülgür Gökhan ile seçimlerdeki en önemli rakibi olan AKP`li Mehmet Daniş, kürsüde işadamlarına yönelik konuşma yaptılar. Gökhan ve Daniş, ÇAGİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, yeni dönemde başarılar diledi. İki aday da Çanakkale`nin ekonomik gelişim konusunda önemli değerlere sahip olduğunu ifade ettiler.
 
“Devlet kurumları korunmalı”
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, ekonominin gelişmesi, sanayinin ve ticaretin güçlenmesi için devlet ile devlet kurumlarının korunması gerektiğini ifade etti. “Biz reel sektörün gelişmesi için Türkiye`nin tek bir seçeneği var, çalışmak, sanayileşmek ve üretmek” diyen Sarıbaş, “Çanakkale gibi küçük bir yerde yurtdışı bağlantıları sağlanıyorsa bu girişimci ruh ile açıklanabilir. Çanakkaleli işadamlarının, girişimci ruhlarının kendi bölgesindeki değerlerini de koruması gerektiğine inanıyorum. Buradan hareketle Çanakkale`deki devlet kurumlarının da korunması gerektiğine inanıyorum. Son yıllarda Çanakkale`de üç tane önemli bölge müdürlüğü kapandı. Bu da bizim için, kentin gelişimi için önemlidir. Burada tüm sivil toplum örgütlerinin, hangi hükümet olursa olsun kapatılma nedenlerini sorarak, onların kapatılmaması noktasında girişimde bulunulmasının büyük önem taşıdığına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
Ulaşım yoksa sanayi de yok!
“Ne kadar çırpınırsak çırpınalım, sanayileşmenin ve ticaret yapmanın en önemli faktörü ulaşımdır” diyerek ulaşımın ekonomik gelişimdeki önemine değinen Sarıbaş, “Bakın, ulaşım konusunda haritada en kolay ulaşılabilecek bir konumda olmasına rağmen, özellikle en zor ulaşılan bir ilde yaşıyoruz. Sanayicinin en büyük sorunu ulaşım ve buna bağlı olarak nakliyedir. Daha karayollarımızı bitiremedik, denizyolu ulaşımımızı yapamadık, Çanakkale`ye bir tren yolu kazandıramadık. Yine ulaşım konusunda sadece karayolunu kullanmak zorundayız. Hızlı trenin projesinin sunulmasına rağmen neden Çanakkale`de yok. Girişimcilik ruhunu yükseltecek olan, sanayi hamlelerini başlatıp, kalkınmayı artıracak olan devlettir, devlet kurumlarıdır” dedi.
 
“Demokrasi, istikrar demektir”
Sarıbaş, demokrasinin gelişiminin de ekonomideki önemine değinerek, “Türkiye`de özellikle yargı sisteminin adalet dağıtmadığı, kuvvetler ayrılığının yok olduğu ve özellikle her insan için geçerli olmak üzere, ne zaman, başına ne geleceğini bilmediği bir ortamda istikrar yakalamak, girişimciliği güçlendirmek mümkün müdür? Hukukun üstünlüğünün oturması, parlamentonun denetimini yapması, demokrasinin giderek yerleşmesi reel sektörü de geliştirir. Oysa bunların olmadığı bir ortamda da reel sektörün gelişmesinin olanağı yoktur. Reel sektörünü gelişmesi adına bu istikrar ortamı sağlanmadığı sürece, sivil toplum örgütleri ne kadar çırpınırsa çırpınsın, istediği büyümeyi sağlayamaz” dedi.
Paylaş