havadurum

ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi hizmete girdi

Çanakkale Belediyesi’nin projelendirdiği ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi hizmete girdi.

308
Ahşap çocuk oyuncağı üretim alanında girişimciliğin oluşturulması, nitelikli iş gücü ve istihdamın artırılmasının hedeflendiği proje kapsamında hayata geçirilen ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi’ndeki kursa aralarında erkeklerin de bulunduğu 11 kursiyer katılıyor.
 
Bütçe tutarı 133 bin 333 TL olan ve bunun 120 bin TL’sinin GMKA tarafından finanse edildiği ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Mesleki Teknik Eğitim Şube Müdürü Bayram Ali Dur, projenin önemine değinerek emeği geçen herkesi tebrik etti.
 
Ajans olarak projelere destek verdiklerini belirten GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan; “Çanakkale Belediyesi ile GMKA’nın işbirliği devam ediyor. Bu proje anlamlı bir projedir. Proje sayesinde kültürel değerlerimizin yaşatılması da son derece önemli” dedi.
 
GMKA’dan alınan katkılarla bir çok projeyi hayata geçirdiklerini anımsatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Ajansın sosyal kalkınma mali destek programı var. Buna belediye olarak başvurduk. ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi Projesi adı altında bir proje sunduk. Projenin toplam bütçe tutarı 133 bin 333 TL. GMKA’dan bunun 120 bin TL’sini sağladık” dedi.
 
Gökhan’dan GMKA’ya destek
Geçtiğimiz aylarda GMKA ile ilgili yapılan eleştirilere de yanıt veren Başkan Gökhan; “Son günlerde GMKA’nın Çanakkale’ye haksızlık yaptığı ve buna da bizim gözümüzü yumduğumuz gibi bir imaj var. Bu son derece yanlış bir imajdır. Herkes ilgilenecek ve proje üretecek. Biz proje üretiyoruz ve destek alıyoruz. Projelerimiz içinde mücadele ediyoruz. Çanakkale’nin hakkı olan oranı almak için çaba gösteriyoruz. Bunu kimseyi eleştirmek için söylemiyorum. Ama şikayet ederek bir yere varamayız. Çanakkale’nin %40’lık payını almak için sonuna kadar proje üreteceğiz. Kalkınma ajansı elemanlarıyla dayanışma içerisinde olacağız. Sonuçta verdiğimiz kaynakları yatırım olarak geri alacağız” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi’nin açılışını yapan protokol üyeleri, daha sonra atölyede yer alan makine ile tahtadan yapılan oyuncakları inceledi. Öte yandan Çanakkale Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yürütülen ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi, Şubat ayında gerçekleştirilen sözleşme imza töreni ile hayata geçirilmişti.
Paylaş