"Bununla gurur mu duyalım?"

834

CHP`den 28. Dönem milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Dr. Yusuf Acar, partisi için çalışmalara devam ediyor. Acar, CHP`nin görevlendirmesi sonucu seçim çalışmaları kapsamında Biga`nın Doğancı, Aziziye ve Savaştepe köylerini ziyaret etti. CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar, İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Sezen ile birlikte parti ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi.

"Millet diyor adalet, bunlar havaalanı diyor"
Acar ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Millet hayat pahalı diyor, bunlar ama köprü yaptık diyor. Millet diyor adalet, bunlar havaalanı diyor. Millet eğitim diyor, bunlar yol. Millet demokrasi diyor, bunlar uçak diyor. Kimsenin TOGG`la, İha, Siha Kızılelma ile derdi yok, olamaz da. Hepsi milletin menfaati için. Hatta bugünkü iktidar tarafından başarısızlıkların bahanesi olarak gözüne sokulmasa milletin tamamına yakını bu projelerle gurur da duyuyor. Ama soğan 30 lira, kıyma 300 lira olmuş? Ne yapalım, gurur mu duyalım" diye sordu.

"TOGG, Siha, İha soğanın, şekerin, yağın alternatif değil"
CHP`li Acar yüksek enflasyon oranlarına dikkat çekerek, "Kimse Kızılelma test uçuşu yapmasın demiyor ki... `Kızılelmanın test uçuşu yapması için soğan 2 liradan 30 liraya, ev fiyatları 250 binden 5 milyona, arabalar 40 bin liradan 1 milyona çıkacak. Kabul eder misin?` diye sorsalar bu millet evet der mi emin değilim. TOGG, Siha, İha soğanın, yumurtanın, şekerin yağın alternatif değil ki. Bu ülkeye hem Kızılelmayı uçuracak hem vatandaşını aç bırakmayacak yöneticiler lazım. Bu ülke kavgadan gürültüden bıktı. Bu ülke kendisine devamlı parmak sallanmasından bıktı. Bu ülke ikide birde toplumun bir kesiminin terörist ilan edilmesinden bıktı" dedi.

"Bu ülke asıl sorunları gizleyerek her gün yeni masal anlatılmasından bıktı"
Acar son olarak şu sözlere yer verdi, "Her gün şerefsiz, haysiyetsiz, adi, namussuz, sürtük, cibiliyetsiz sözlerini bu devletin en saygın makamında oturan kişinin ağzından duymaktan bıktı. Bu ülke asıl sorunları gizleyerek her gün yeni bir masal anlatılmasından bıktı. Bakın bir inek günde 20-25 kg süt verir. Çiğ olarak satarsan 11-12 TL`den en fazla 300 TL yapar. Etrafımıza baktığımızda günde 12 saat çalışıp ev geçindiren ve 300 TL bile kazanamayan yüzlerce binlerce insan var. Bir inek kadar bile para etmeyen insanların ülkesi haline gelmiş Türkiye. Şimdi bunlara inanırsak Türkiye yüzyılına gireceğiz öyle mi?"
(Nevin Yüksel)

Paylaş